Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτοξεύτηκε το καστ της πρώτης ταινίας που θα γυριστεί στο Διάστημα

Εκτοξεύτηκε το καστ της πρώτης ταινίας που θα γυριστεί στο Διάστημα

Η ταινία Η Πρόκληση αφορά μια γιατρό που ταξιδεύει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Κύμα εθνικής υπερηφάνιας προκάλεσε την Τρίτη στη Ρωσία η εκτόξευση των συντελεστών της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας που θα γυριστεί σε τροχιά.

Η ηθοποιός Γιούλια Πέρεσιλντ και ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπέκνο αναχώρησαν μαζί με δύο κοσμοναύτες με ρωσικό Soyuz που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στις 15.12 ώρα Ελλάδας.

Τα ρωσικά μέσα παρουσιάζουν την ταινία ως σημαντικό επίτευγμα που παρακολουθείται στενά από τον υπόλοιπο κόσμο, με το κανάλι Channel One να προβάλλει για ώρες την αντίστροφη μέτρηση, αναφέρει το Reuters.

To ρωσικό Soyuz θα χρειαστεί λίγες ώρες για να φτάσει στον ISS (Reuters)

Οι πανηγυρισμοί όμως έρχονται σε αντίθεση με τα προβλήματα του ρωσικού διαστημικού προγράμματος, το οποίο πλήττεται τα τελευταία χρόνια από καθυστερήσεις, ατυχήματα και κρούσματα διαφθοράς, επισημαίνει το πρακτορείο.

Το σχέδιο για την ταινία είχε ανακοινωθεί από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos πέρυσι, λίγο αφότου είχε γνωστοποιηθεί από τη NASA το σχέδιο του Τομ Κρουζ να γυρίσει ταινία στον ISS.

Η Ρωσία θα αποκτήσει έτσι ακόμα μια πρωτιά στο Διάστημα, μετά την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου και την πρώτη αποστολή ανθρώπου σε τροχιά.

Η ρωσική ταινία, με την προσωρινή ονομασία Η Πρόκληση,  αφορά «έναν απλό άνθρωπο… μια γιατρό που δεν είχε καμία σχέση με την εξερεύνηση του Διαστήματος… αλλά δέχεται πρόταση να ταξιδέψει στον ISS για να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του για το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

H πρωταγωνίστρια Γιούλια Πέρεσιλντ, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει η πρώτη ηθοποιός με καριέρα στο Διάστημα, δήλωσε από την πλευρά της πως έμαθε να βάφεται μόνη της, δεδομένου ότι θέση για μακιγιέρ δεν προβλέπεται.

Στην ταινία θα εμφανιστούν σε μικρότερους ρόλους και οι δύο κοσμοναύτες με τους οποίους συνταξίδεψαν οι δύο συντελεστές.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024