Τύμπανα «πολέμου» από το Κρεμλίνο – «Επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι «ο πρόεδρος Πούτιν έχει πει ότι αυτό υπερβαίνει εκείνες τις κόκκινες γραμμές, για τις οποίες ο ίδιος έχει μιλήσει επανειλημμένα»
Η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία «περνάει τις κόκκινες γραμμές για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, δηλώνοντας ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα ενεργήσουν για να προστατεύσουν τη δική τους ασφάλεια.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε νωρίτερα ότι μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν έχουν συμφωνήσει, κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους συνομιλιών, να αντιδράσουν σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «αυξανόμενη δραστηριότητα» των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο Λουκασένκο κατηγόρησε τις ΗΠΑ, επειδή αναπτύσσουν κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία, τα οποία, όπως είπε, ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να λάβουμε κάποιου είδους μέτρα ως απάντηση», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA
Τις δηλώσεις Λουκασένκο επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Το θέμα της δυνητικής διεύρυνσης των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας επανειλημμένα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ ερωτηθείς για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε μια ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, είπε ότι θα είναι «ενέργειες για την εγγύηση της ασφάλειας των δύο χωρών».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης ότι «ο πρόεδρος Πούτιν έχει πει ότι αυτό υπερβαίνει εκείνες τις κόκκινες γραμμές, για τις οποίες ο ίδιος έχει μιλήσει επανειλημμένα»
Η Ουκρανία, αντιδρώντας στην προειδοποίηση του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι είναι κυρίαρχη των δικών της αποφάσεων σε θέματα ασφάλειας, με τον ΥΠΕΞ της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα, να αναφέρει χαρακτηριστκά:
«Οι ‘κόκκινες γραμμές’ του Πούτιν περιορίζονται στα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι «στη δική μας πλευρά των ουκρανορωσικών συνόρων μπορούμε να βρούμε μόνοι μας τι πρέπει να κάνουμε προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού, καθώς και για την ασφάλεια της Ουκρανίας και της Ευρώπης».
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Βάλε φαντασία στη ζωή σου, κάνει καλό
- Συνεχίζεται το ράλι στα ενοίκια – Οι δέκα πιο ακριβές περιοχές
- Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση – Μολότοφ, τραυματισμοί και συλλήψεις
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442