Μία απίστευτη ιστορία από την πρώτη σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγούοκι Μπακς «είδε» το φως της δημοσιότητας, από το βιβλίο «Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια», της συγγραφέα Μίριν Φέιντερ.
Η ιστορία αφορά μία κονσόλα Playstation 4 και αποτυπώνει για ακόμα μία φορά, το μεγαλείο του ανθρώπου Γιάννη, ο οποίος έβαζε μπροστά τις ανάγκες των δικών του ανθρώπων από την πολυτέλεια που του έδινε ο πρώτος του μισθός στο Μιλγουόκι.
Η απίθανη ιστορία με το PlayStation
«Υπήρχαν πολλά πράγματα που ο Γιάννης θεωρούσε περιττά. Όταν η ομάδα του έδινε διπλά και τριπλά αποθέματα από μπλουζάκια ή κάλτσες, εκείνος τα χάριζε στα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες. Για τον εαυτό του δεν αγόραζε ποτέ τίποτα. Μοιραία, ένιωσε ενοχές όταν ερωτεύτηκε ένα PlayStation στη βιτρίνα κάποιου καταστήματος ηλεκτρικών ειδών. Το παιχνίδι κόστιζε 400 δολάρια, αλλά ο Γιάννης το ήθελε πολύ. Και είχε τα λεφτά να το πληρώσει. Στάθηκε και το κοίταζε επίμονα, σαν να περίμενε θεία επιφοίτηση» γράφει στο βιβλίο της η Φέιντερ.
«Ξέρεις ότι δεν αντέχουμε τέτοιες πολυτέλειες (σ.σ. είπε μέσα του). Ξαφνικά, βρισκόταν πίσω στους δρόμους της Αθήνας. Και ήταν ξανά μικρό παιδί. Κρατούσε στα χέρια ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και προσπαθούσε να το πουλήσει. Προτεραιότητα δεν είχαν οι επιθυμίες αλλά οι ανάγκες. Και οι νουθεσίες προς τα μικρά του αδέλφια. Κώστα, Άλεξ, ξέρετε ότι δεν αντέχουμε τέτοιες πολυτέλειες. Αλλά εκείνη τη μέρα στο μακρινό Μιλγουόκι, υπερίσχυσε το θυμικό του. Ο Γιάννης μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε το αντικείμενο του πόθου του» αποκαλύπτει η Αμερικανίδα συγγραφέας.
«Όμως οι τύψεις του προκαλούσαν ασφυξία. Επέστρεψε στο σπίτι, κοίταξε αυστηρά τον εαυτό του στον καθρέφτη και τον επανέφερε στην τάξη. Πώς έγινε τόσο σπάταλος αυτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Τι του συνέβαινε; Ακόμη δεν είχε κατακτήσει τίποτα. Ήταν άτοπο να δώσει τόσα λεφτά για ένα παιχνίδι. Το επόμενο πρωινό, ξαναπήγε στο κατάστημα και έδωσε πίσω το παιχνίδι, αχρησιμοποίητο, του κουτιού» αναφέρει.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
LIVE: Ιταλία – Βόρεια Ιρλανδία. Παρακολουθήστε live στις 21:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ιταλία – Βόρεια Ιρλανδία για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Με γκολ του Καντίογλου στο 53', η Τουρκία του Μοντέλα νίκησε 1-0 τη Ρουμανία στο γήπεδο της Μπεσίκτας κι έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει στους τελικούς των ευρωπαϊκών πλέι οφ για πρόκριση στο Μουντιάλ