Φωτιά στα Βίλια: Από ένα κούτσουρο πεύκου ξεκίνησαν όλα
Κλιμάκια της Πυροσβεστικής ερευνούν αν η μεγάλη φωτιά στα Βίλια είναι προϊόν εμπρησμού, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι
Από ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και μερικά σκουπίδια φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, που έχει κάνει στάχτη σημαντικό μέρος του όρους Πατέρα. Η μάχη για να σβήσει η μεγάλη φωτιά συνεχίζεται, με τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin και Beriev να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Από το πρωί, κλιμάκια του ανακριτικού της Πυροσβεστικής συλλέγουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια και αν πρόκειται για εμπρησμό, όπως καταγγέλλεται, ή όχι.
Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε την Δευτέρα η φωτιά ήταν ο Κώστας Ρούσης που, κοντά στο σημείο εκείνο, είχε τα ζωά του. Και εκείνος – όπως και ο δήμαρχος Μάνδρας, που μίλησε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα – είναι βέβαιος ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.
Όπως δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής, η φωτιά μπήκε σε ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και κάποια σκουπίδια που βρίσκονταν στην περιοχή. Η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα λεπτά και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Όπως περιέγραψε, μάλιστα, η πυροσβεστική πήρε αρχικά νερό από τις δεξαμενές του για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά.
Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο και υπάρχουν πληροφορίες πως οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν εντοπίσει και σπασμένα μπουκάλια.

- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]
- Φιορεντίνα – Τορίνο 2-2: «Ψυχρολουσία» για τους «βιόλα» στις καθυστερήσεις!
- Στα 5,90μ. «πέταξε» ο Εμμανουήλ Καραλής στο «Fly Athens Indoor»! (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442