Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίλια - Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά

Βίλια – Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν για δεύτερη μέρα να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Τι δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, για το μέτωπο που μαίνεται.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) στα Βίλια. Αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τρία και οι φλόγες καίνε πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα. Ωστόσο, η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν κινδυνεύει πλέον κάποιος οικισμός, αλλά η εκκένωση έγινε ουσιαστικά γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι για την γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων, που λόγω των πυκνών καπνών υπήρχε ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, το πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή φθάνει πλέον σε περίμετρο 20-25 χιλιόμετρα και συνεχίζει να κατακαίει ένα μεγάλο μέρος δάσους.

«Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη πυρκαγιά και μια τεράστια οικολογική καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN ο κ. Κοσμόπουλος και ενημέρωσε ότι τουλάχιστον πέντε σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. «Η μόνη επέμβαση που μπορεί να γίνει άμεσα και να έχει αποτέλεσμα είναι αυτή των εναέριων μέσων», τόνισε.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024