Κιμ Γιονγκ Ουν: Διέταξε την εκτέλεση άνδρα που πουλούσε CD – Μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του
Ο Λι εκτελέστηκε με πυροβολισμό στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του
Την εκτέλεση ενός άντρα ο οποίος πουλούσε CD με ταινίες και μουσική για να βγάζει τα προς το ζην, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας ονόματι Λι, εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Το έγκλημά του; Τα CD που διέθετε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στη διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό και να παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια του άνδρα, προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».
Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan, στην επαρχία Gangwon. Σαράντα ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με διαταγή του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ στην πλατεία, παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένειά του.
Η σύζυγός του, ο γιος και η κόρη του αναγκάστηκαν να σταθούν στην πρώτη σειρά και να παρακολουθήσουν τις τελευταίες στιγμές του.
Ο Λι ήταν διευθυντής παραγωγής στην εταιρεία Wonsan Farming Management Commission. Κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο.
Όπως αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, ο άντρας συνελήφθη από την τοπική ομάδα ελέγχου, τη στιγμή που πουλούσε παράνομα τα CD με τις νοτιοκορεάτικες ταινίες και τη μουσική.
Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους». «Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας», πρόσθεσαν οι βορειοκορεατικές αρχές στην ανακοίνωσή τους.
Το άψυχο σώμα του Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί για άχυρα και μετά μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να γίνει κηδεία.
Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι οι γνωστοί του Λι ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν το «τσουβαλιασμένο σώμα» του να το πετάνε σε ένα φορτηγό. Προσπαθούσαν ωστόσο να συγκρατηθούν και να κλαίνε σιωπηλά, καθώς η πιθανότητα να θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις ιδέες του Λι, ήταν αρκετά μεγάλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD. Ήδη οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που προμηθεύτηκαν τα CD από τον Λι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 20 άτομα αναζητούνται. Η ποινή για όλους, όπως αναφέρουν πηγές της Πιονγκγιάνγκ, είναι ο θάνατος.
- Oι ΗΠΑ επέτρεψαν την εξαγωγή τσιπ της Nvidia στην Κίνα, όμως η Κίνα δεν τα θέλει
- Χτύπημα Τραμπ στο Ιράν: Ποιοι τον πιέζουν να μη δώσει πράσινο φως
- Περιστατικό χαμηλής διακινδύνευσης η κατάρρευση του FIR Αθηνών, λέει ο Δήμας: «Παλιά τα συστήματα αλλά λειτουργικά…»
- Βουλγαρία: Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Οι όγδοες μέσα σε τέσσερα χρόνια
- ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση «προθύμων»: Ο Λέγγας μπήκε συνδικαλιστής και βγήκε στέλεχος της ΝΔ
- Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στον Δήμαρχο Σπάρτης
- Όσα σκέφτεται ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά δεν θα πει ποτέ δημόσια
- Δημήτρης Μητσιώνης: Πέθανε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, σε ηλικία 49 χρόνων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442