Με τη χθεσινή του παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο «προφέσορ» έφθασε τα 100 παιχνίδια σε επίπεδο Super League με τους Ερυθρόλευκους και έγραψε ακόμη ένα σημαντικό ρεκόρ στην καριέρα του με την ομάδα του Πειραιά.
Τέταρτος 100άρης στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μάρτινς έγινε ο τέταρτος προπονητής στην ιστορία που φθάνει τους 100 αγώνες Α’ Εθνικής/Super League στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών μεταξύ όλων των προπονητών με… διαφορά δεκαδικών από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Εκτός από τους 100 αγώνες πρωταθλήματος, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμα με τον Ολυμπιακό 20 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, 20 αγώνες Champions League και 20 αγώνες Europa League.
Στη θητεία του στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ διεκδικεί και το φετινό στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.
Οι προπονητές του Ολυμπιακού με τα περισσότερα ματς πρωταθλήματος (αναφέρονται και οι νίκες και το ποσοστό νικών τους)
Ντούσαν Μπάγεβιτς: 138 αγώνες – 107 νίκες (77,5%) Τάκης Λεμονής: 107 αγώνες – 77 νίκες (72,9%) Λάκης Πετρόπουλος: 107 αγώνες – 72 νίκες (67,3%) Πέδρο Μαρτίνς: 100 αγώνες – 78 νίκες (78,0%) Ερνέστο Βαλβέρδε: 90 αγώνες – 69 νίκες (76,7%)
Οι πορτογάλοι προπονητές με τα περισσότερα ματς πρωταθλήματος
Φερνάντο Σάντος: 191 αγώνες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) Σεβεριάνο Κορέια: 122 αγώνες (Άρης, Προοδευτική, Απόλλων Καλαμαριάς) Πέδρο Μαρτίνς: 100 αγώνες (Ολυμπιακός) Ζεσουάλδο Φερέιρα: 71 αγώνες (Παναθηναϊκός) Σα Πίντο: 54 αγώνες (ΟΦΗ, Ατρόμητος)
Μάλιστα, μέσω ανάρτησης στα social media η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έστειλε το δικό της συγχαρητήριο μήνυμα στον πορτογάλο τεχνικό γι’ αυτό το σπουδαίο επίτευγμα:
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.