Μειώνεται το ωράριο εισόδου από τις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, όπως και ο ημερήσιος αριθμός των εισερχομένων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.
Ειδικότερα, όπως είπε το ωράριο εισόδου για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων διαμορφώνεται από τις 07:00 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, αντί τις 11 το βράδυ. Εφεξής ημερησίως θα μπορούν να εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα 400 άτομα αντί των 700 που ίσχυσε.
Υποχρεωτικά θα υποβάλλονται όλοι οι εισερχόμενοι σε rapid test και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θετικά κρούσματα.
Παράλληλα παρατείνεται σε 15 μέρες αντί των 7 η περίοδος του κατ’ οίκον περιορισμού για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, από τα χερσαία σύνορα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.