Ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Όλιβερ Στόουν αποκάλυψε ότι έχει ήδη λάβει μία δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό.

Ενώ υπάρχουν δύο τύποι εμβολίων στη Βόρεια Αμερική – ένα που παράγεται από την Pfizer, το άλλο από τη Moderna – ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης  δεν επέλεξε κανένα από αυτά.

«Έκανα εμβόλιο. Δεν ξέρω αν πρόκειται να δράσει, το έκανα πριν από λίγες μέρες. Έχω ακούσει καλά πράγματα για το ρωσικό εμβόλιο» είπε ο Όλιβερ Στόουν σε συνέντευξή του στο AP, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Πρέπει να κάνω μία δεύτερη δόση σε 45 ημέρες. Αλλά είμαι αισιόδοξος» πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ έκανε το εμβόλιο Sputnik V που φέρει το όνομα του πρώτου τεχνητού δορυφόρου.

«Είναι πολύ καλό εμβόλιο» δήλωσε ο Όλιβερ Στόουν. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Δύση το αγνοεί».

Στο 91,4% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V

Η Ρωσία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19 , «Sputnik V», του οποίου οι δοκιμές Φάσης 3 ολοκληρώθηκαν, έδειξε αποτελεσματικότητα 91,4% κατά της νόσου, 21 μέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε, το Sputnik V δοκιμάστηκε σε 22.714 εθελοντές στην Φάση 3.

Το ρωσικό εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα άνω του 90% και στα τρία στάδια των κλινικών δοκιμών: 92% στο πρώτο σημείο ελέγχου και 91,4% στο δεύτερο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρών περιπτώσεων Covid ήταν 100%. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων λοίμωξης από κοροναϊό, 20 σοβαρές περιπτώσεις καταγράφηκαν στην ομάδα του placebo, ενώ δεν σημειώθηκαν σοβαρές περιπτώσεις λοίμωξης στην ομάδα του εμβολίου.

Δεν εντοπίστηκαν απροσδόκητα ανεπιθύμητα συμβάντα ως μέρος της έρευνας. Οι συνθήκες υγείας των συμμετεχόντων θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα σε ένα διεθνές ιατρικό περιοδικό. Στη συνέχεια θα συντάξει αναφορά με σκοπό την ταχεία έγκριση του Sputnik V σε διάφορες χώρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο