«Κουμάντο» στο Βερολίνο κάνει μόνο η Χέρτα! Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπάντια επικράτησε με ανατροπή (3-1) της Ουνιόν στο Olympiastadion, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Κρίστοφ Πιόντεκ.
Ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά και η Χέρτα ανέβηκε στην 11η θέση της Bundesliga. Στην 6η θέση με 16 πόντους παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών η Ουνιόν άνοιξε το σκορ με τον Αβονίγι, που με διαγώνιο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 24′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Άντριχ για μαρκάρισμα στον Τουάρ.
Στο 51′ η Χέρτα έφερε το ματς στα ίσα με τον Κούνια να σουτάρει, τον Λούτε να αποκρούει και τον Πέλαρικ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 74′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ολική ανατροπή με τον Ντιλροσούν να γυρίζει για τον Πιόντεκ που σούταρε μέσα από την περιοχή για το 2-1.
Ο Πιόντεκ καθάρισε την υπόθεση τρίποντο τρία λεπτά αργότερα, με τον Πολωνό να νικάει ξανά τον Λούτε με τρομερό σουτ. Έτσι, η Χέρτα έφτασε στην 3η της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.