Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμη εβδομάδα για την υπόθεση Novartis

Κρίσιμη εβδομάδα για την υπόθεση Novartis

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την αποτίμηση των δικονομικών χειρισμών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την αποτίμηση των δικονομικών χειρισμών στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους, έχουν διαβιβάσει το φάκελο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία είχε δώσει εξηγήσεις ήταν κατάχρηση εξουσίας, (κακούργημα) παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα) που είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον των Εισαγγελέως Διαφθοράς  για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής  ζητά να κινηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί και έδωσε εξηγήσεις, ενώ αντίθετα ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης  της δικογραφίας για την επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, πάντως καταλήγουν στην άποψη περί αρχειοθέτησης για τους επίκουρους  εισαγγελείς διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024