Θεσσαλονίκη : Φυλάκιση 12 μηνών σε ιδιοκτήτη καφε-μπαρ που βρέθηκε να λειτουργεί
Πρόκειται για 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αστυνομικό έλεγχο εντοπίστηκαν δυο πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού
Σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό.
Πρόκειται για 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αστυνομικό έλεγχο «εντοπίστηκαν δυο πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού», όπως ανέφερε αστυνομικός, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα.
Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επρόκειτο για φίλους του και ότι το κατάστημα ήταν κλειστό.
Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που δίκασε την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία δεν δέχθηκε, ωστόσο, τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο.
Αυτή ήταν η πρώτη καταδίκη δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για υπόθεση παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις (για μία εξ αυτών ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα), ενώ για τις περισσότερες ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Στο μεταξύ, ένας 65χρονος παραγωγός συνελήφθη σε λαϊκή αγορά των Πεύκων Θεσσαλονίκης για παραβίαση των ίδιων μέτρων προστασίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442