Δεν είναι γνωστό πώς θα αναπτυχθεί ο ιός σε ζώα όπως οι τίγρεις και τα λιοντάρια, καθώς τα διάφορα είδη αντιδρούν διαφορετικά σε νέες μολύνσεις. Τα αιλουροειδή αυτά είναι υπό στενή παρατήρηση.
Ο ζωολογικός κήπο του Μπρονξ έχει κλείσει για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.
Τι ξέρουμε για τον κοροναϊό στα ζώα;
Ο νέος κοροναϊός θεωρείται ότι ξεκίνησε από μία αγορά άγριων ζώων στην Ουχάν της Κίνας και πιθανότατα προήλθε από τις νυχτερίδες.
Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι γνώσεις μας για το θέμα της μετάδοσης του κοροναϊού από τους ανθρώπους στα ζώα. Θεωρείται πάντως αρκετά σπάνιο γεγονός.
Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κόλλησε από την ιδιοκτήτριά του, είχε ελαφρά επίπεδα του κοροναϊού στον οργανισμό του.
Έρευνα από την Κίνα έδειξε ότι σε σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα, οι γάτες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν κοροναϊό. Το περιστατικό με την τίγρη στη Νέα Υόρκη ίσως δείχνει ότι τα αιλουροειδή γενικότερα έχουν μία «ευαισθησία» στον ιό.
Τώρα, οι επιστήμονες ανησυχούν για τους πίθηκους, τους γορίλλες, τις μαϊμούδες και τους ουρακοτάγκους, καθώς και για διάφορα είδη υπό εξαφάνιση.
Από την άλλη, το αντίστροφο σενάριο – δηλαδή η μετάδοση της νόσου από κατοικίδια ζώα στον άνθρωπο – έχει αποκλειστεί από τους επιστήμονες. Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι εφόσον δύο άνθρωπο, ο ένας με κοροναϊό και ο άλλος υγιής, έρθουν σε επαφή με το ίδιο ζώο.