Σε ερώτηση για τα σοβαρά κρούσματα από κοροναϊό απάντησε στην σημερινή ενημέρωση ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας μία εικόνα για το ποιους «χτυπά» πιο σοβαρά ο Covid-19.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίοδρας επιβεβαίωσε πως όντως οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από κοροναϊό έχουν υποκείμενα νοσήματα.
«Oι ασθενείς έχουν οι περισσότεροι υποκείμενα νοσήματα και όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός καταγραφών με υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ τόνισε πως μόνο ένα νεαρό άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
«Έχουμε μόνο ένα αρκετά νεαρό άνθρωπο, ο οποίος το μόνο του πρόβλημα είναι η παχυσαρκία, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι παράγοντας κινδύνου για την γρίπη και δεν έχει ανακοινωθεί ευρέως ως παράγοντας κινδύνου για αυτή τη νέα νόσο». διευκρίνισε.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αυτό το άτομο είναι περίπου 40 ετών, ενώ γενικά δήλωσε αισιόδοξος με όσους παίρνουν τη θεραπεία.
«Οπωσδήποτε έχουμε ανθρώπους που έχουν πάρει την διπλή ή την τριπλή θεραπεία και έχουν πάει καλά. Είδατε 19 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Και άνθρωποι οι οποίοι ήταν σοβαρά και τους κρατούσαμε με νύχια και με δόντια και πέρασαν το βουνό και έχουν επιστρέψει σε καλύτερη κατάσταση υγείας. Ευχόμαστε αυτό να γίνει για όλους», κατέληξε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας