Τραμπ : Ανέθεσε στον Πενς την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του νέου κοροναϊού.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς τον συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του νέου κοροναϊού COVID-19, ανακοίνωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος… »
«Ορίζω τον Μάικ Πενς επικεφαλής» της αμερικανικής αντίδρασης στην επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρός του θα συνεργάζεται με «επαγγελματίες της υγείας» στο ζήτημα.
Ο Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι – τουλάχιστον προς το παρόν – «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς.
«Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε καθώς η ασθένεια θα εξαπλώνεται, εάν εξαπλωθεί», πρόσθεσε.
«Οποιοδήποτε ποσό»
Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει τη δαπάνη «οποιουδήποτε ποσού» είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό.
Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι, «θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442