Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Ο Τομ Χανκς ανακοίνωσε την ημερομηνία εγκαινίων του «Academy Museum of Motion Pictures»

Στην τελετή απονομής των φετινών Βραβείων Όσκαρ, ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι το «Academy Museum of Motion Pictures» θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου του 2020 (έκανε την ανακοίνωση με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου και προέδρου της καμπάνιας για το Academy Museum). Χαρακτηρισμένο ως το «κορυφαίο στον κόσμο μουσείο κινηματογραφικών ταινιών», το αμερικανικό τοπόσημο στην Καλιφόρνια, στο Miracle Mile στο Λος Άντζελες, θα μεταδίδει τη δύναμη των ταινιών, θα προσφέρει τη δυνατότητα ματιάς στο πώς δημιουργούνται οι ταινίες και θα εξερευνά τον ευρύτατο πολιτιστικό αντίκτυπό τους.

Η βασική κατασκευή, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, έχει ολοκληρωθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή τεσσάρων ορόφων που θα φιλοξενούν καινοτόμες εκθέσεις. «Αδημονούμε να υποδεχθούμε ολόκληρο τον κόσμο στο Academy Museum. Όταν, στις 14 Δεκεμβρίου, ανοίξουν οι πύλες μας, ο συναρπαστικός συνδυασμός εκθέσεων, προβολών και δημόσιων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα δώσει τη δυνατότητα στους απανταχού φίλους του κινηματογράφου να βιώσουν άνευ προηγουμένου εμπειρίες» τόνισε ο διευθυντής του μουσείου, Μπιλ Κράμερ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ημερομηνίας της έναρξης λειτουργίας του μουσείου, ο Ρον Μέγιερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Academy Museum και αντιπρόεδρος της NBCUniversal, υπογράμμισε: «Αυτό είναι ένα μουσείο το οποίο μόνο η Ακαδημία μπορούσε να δημιουργήσει: συναρπαστικό και διαφωτιστικό. Ιστορικό και σύγχρονο. Προσδοκούμε να μοιραστούμε το παγκόσμιο εύρος του κινηματογράφου».

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024