Παρέμβαση Αυγενάκη για εισβολή στον Ρέντη και τον Βράνιες
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρενέβη για την εισβολή που συνέβη στον Ρέντη και για τα υβριστικά συνθήματα του Όγκιεν Βράνιες και άλλων συμπαικτών του.
Για την εισβολή που σημειώθηκε στον Ρέντη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου για το Youth League της UEFA και για τα υβριστικά συνθήματα του Όγκιεν Βράνιες και συμπαικτών του, τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού:
«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός – Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:
συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της. επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.
συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή.
Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά «φραστικής βίας», τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο