Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Αυγενάκη με Ολυμπιονίκες και προαναγγελία αλλαγών

Συνάντηση Αυγενάκη με Ολυμπιονίκες και προαναγγελία αλλαγών

Το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού ολυμπιακού αθλητισμού ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού ολυμπιακού αθλητισμού ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση γνωριμίας του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με στόχο, μέσα από τη συνάντηση και τη συζήτηση, να ανιχνευτούν προβλήματα ώστε να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.

Οι Ολυμπιονίκες συναντήθηκαν χθες το βράδυ με τον υφυπουργό και το… μενού της συνάντησης είχε τα… πάντα. Φυσικά, κυρίως… πιάτο αποτέλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου, που περιορίζει τη θητεία των ΔΣ των Ομοσπονδιών. Το νέο νομοσχέδιο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση και η πλειοψηφία των κορυφαίων αθλητών μας τάχτηκε αναφανδόν υπέρ του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο γεμάτο με… αθλητισμό. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου είχε φορέσει τα… καλά του, και δίπλα από τα σκαφάκια όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν όπτιμιστ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις που, εφόσον εφαρμοστούν, αυτά τα παιδιά και τόσα άλλα που γυμνάζονται σε στάδια και σε γήπεδα θα μπορέσουν να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας υπουργός Αθλητισμού κάλεσε σε συνάντηση τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια προκειμένου να διακρίνεται ο ελληνικός αθλητισμός. «Παραξενεύτηκα που δεν είχε γίνει ποτέ μία συνάντηση με τους Ολυμπιονίκες, που αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της αθλητικής ιστορίας του τόπου.

Από εδώ και πέρα για το υπουργείο Αθλητισμού οι Ολυμπιονίκες μας θα αποτελούν επίσημους συνομιλητές. Θα κάνουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη τόνισε: «Οι Ολυμπιονίκες έχουμε παραμείνει στα αθλήματά μας από όποια πλευρά μπορούμε και προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις εμπειρίες μας στη νέα γενιά.

Θα συνεργαστούμε με τον υπουργό με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό αθλητισμό».

Για το νέο νομοσχέδιο που εισήγαγε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι περισσότεροι από τους παλαιούς πρωταθλητές μας αλλά και σύγχρονοι. Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει περιορισμό τριών θητειών για τους προέδρους και δύο θητειών για τα εκτελεστικά μέλη των Ομοσπονδιών.

Στις περισσότερες από τις ελληνικές ομοσπονδίες τα κεντρικά πρόσωπα των διοικήσεων βρίσκονται στις ίδιες θέσεις για περισσότερα από δέκα χρόνια. «Τους γνώρισα όταν αγωνιζόμουν στους παίδες, έγινα Ολυμπιονίκης, σταμάτησα από τον αθλητισμό και οι περισσότεροι από τους παράγοντες παραμένουν στη διοίκηση.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο αθλητισμός χρειάζεται ανθρώπους με νέες ιδέες», τόνισαν, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, παλαιοί πρωταγωνιστές των διεθνών αθλητικών στίβων.

«Να πετύχουμε το καλύτερο για την Ελλάδα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συζήτησε με τους προσκεκλημένους του το θέμα του νέου νομοσχεδίου, ζήτησε τη βοήθειά τους ώστε να παραχθεί ένας σύγχρονος αθλητικός νόμος στη χώρας μας, και υπογράμμισε: «Σεβόμαστε και τιμάμε την προσφορά όλων των Ομοσπονδιών, όλων των αθλητικών παραγόντων, μηδενός εξαιρουμένου.

Από εκεί και μετά, το σχέδιο νόμου είναι ήδη σε διαβούλευση, ακούμε σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις για τη βελτίωση του, και, βεβαίως, αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης, θα περιμένουμε να μπει στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε διαφορετικές προτάσεις.

Πάντως το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται να κάνουμε πράγματα και για τα στημένα παιχνίδια και για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι η τρίτη και η τέταρτη ενότητα του νομοσχεδίου που συζητάμε.

Κάποια πράγματα έχουν κάνει τον κύκλο τους. Είναι ώρα να ανανεώσουμε αυτές τις δυνάμεις και να κινηθούμε προς τα εμπρός με αισιοδοξία και με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μας».

Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν με τον κ. Αυγενάκη ήταν και το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, οι οποίες θα ενταχθούν στο μεγάλο project του Ελληνικού.

«Θα γίνει συνάντηση με την εταιρεία να δούμε τι περιλαμβάνουν στον σχεδιασμό ή τι πρέπει να προσθέσουν ώστε να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες των αθλητικών δραστηριοτήτων που σήμερα γίνονται στον Άγιο Κοσμά», δήλωσε, και τόνισε ότι με «μετρημένα βήματα θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα».

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε και ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα και πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος αλλά με την ιδιότητά του ως Ολυμπιονίκης.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στη μετατροπή της ΕΟΕ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της και υπογράμμισε ότι στο νέο καταστατικό θα είναι μεγαλύτερη η αθλητική παρουσία στην Ολομέλεια, όπως επιθυμεί και η ΔΟΕ.

«Θα πρότεινα και σε κάθε ομοσπονδία να υπάρχει επιτροπή αθλητών και ο πρόεδρος της να μετέχει στο ΔΣ γιατί εάν ακούγεται η φωνή των αθλητών θα είναι και διαφορετικός ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις στις ομοσπονδίες», τόνισε ο Έλληνας «αθάνατος».

Πηγή: parapolitika.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024