Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης : Θλιβερή υπόθεση η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα μπάσκετ

Αυγενάκης : Θλιβερή υπόθεση η απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα μπάσκετ

Για σημαντικά και επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ολυμπιακού στην Α2

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό, το έργο που έχει παράξει ως τώρα, ενώ αποκάλυψε και την πιο «καυτή πατάτα» που είχε να διαχειριστεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ολυμπιακού στην Α2, γεγονός που χαρακτήρισε ως θλιβερή υπόθεση, κάνοντας σαφές παράλληλα πως οι ευθύνες για τον υποβιβασμό των «ερυθρόλευκων» βαραίνουν άλλους.

«Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που με πήρε από το χέρι και με πρωτοπήγε στο Γεντί Κουλέ για να δούμε τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν ακόμη ήταν αδελφά σωματεία, και από τότε κόλλησα με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Μεγάλωσα με τον ΟΦΗ και χαίρομαι με τη φετινή πορεία του και για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και τους γνωρίζω εδώ και χρόνια. Θαυμάζω τον Ευγένιο Γκέραρντ, ενώ θαύμαζα ανέκαθεν τον Αργύρη Καμπούρη» ανέφερε αρχικά για την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια απαρίθμησε το έργο του τις πρώτες του μέρες στην κυβέρνηση: «Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ στην υπόθεση του σχεδίου νόμου και του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Επίσης δημιουργήσαμε έναν κουμπαρά 100.000.000 ευρώ, με στόχο τη νομιμοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, «τρέχουμε» σε συνεργασία με τους δήμους το πρόγραμμα Φιλόδημος 2, αλλάξαμε όλη τη δομή λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, που το πήραμε από τον βούρκο και τον μετεξελίξαμε σε σύγχρονο οργανισμό, διεκπεραιώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, ετοιμάζουμε το αθλητικό κέντρο ΑμεΑ που θα στεγασθεί στη Ραφήνα ή στην Κηφισιά, ανακαινίζουμε σπίτια του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία».

Επιπλέον εξέφρασε τις θέσεις του για κρίσιμα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου: «Η πιο καυτή πατάτα που έπιασα στα χέρια μου είναι μακράν η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό ανάπτυξης την αθλητική βιομηχανία που τη θεωρούσαμε ως ταμπού.

Με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες. Η μετάκληση των ξένων διαιτητών επίσης δεν με ενοχλεί, εφόσον παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, με τον όρο να μην πυροδοτούν την ατμόσφαιρα οι παράγοντες και τα οπαδικά ΜΜΕ. Ο VAR δεν είναι βαρίδι, ίσα ίσα αποτελεί ένα καλό εργαλείο, εφόσον λειτουργεί σωστά.

Οι ελεύθερες μετακινήσεις των οπαδών αποτελούν έναν βασικό στόχο, αλλά έχουμε μπόλικη δουλειά ακόμη κυρίως σε ό,τι αφορά τις λέσχες φιλάθλων.

Η φασαρία για τα τηλεοπτικά συμβόλαια πρέπει να έχει ως βασική συνθήκη ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να τρέφει το ποδόσφαιρο και θα ήταν αδιανόητο να δοθούν 63 εκατομμύρια ευρώ, αντιθέτως απαιτείται εξορθολογισμός ώστε να καλυφθούν και άλλα σπορ.

Η κουβέντα που λέω στους «βαρόνους του ελληνικού αθλητισμού» είναι… σταματήστε τον χαρτοπόλεμο και μην πυροβολείται τα πόδια σας!

Οι διακοπές πρωταθλημάτων και οι ματαιώσεις αγώνων είναι ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα, αλλά εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και των συγκλίσεων. Ένα μελλοντικό στοίχημα είναι να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα μεγάλες διοργανώσεις, διότι κάποια στιγμή πιάσαμε πάτο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία του μπασκετικού Ολυμπιακού στην Α2: «Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα μπάσκετ έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου ότι πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση, αλλά οι ευθύνες ανήκουν σε άλλους και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024