Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης , στον νομό Ηλείας.
Σύμφωνα με το patrisnews, υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα αυτή τη στιγμή: το πρώτο κοντά στην Ε.Ο. και τον ποταμό Βέργα καίει γεωργική έκταση με καλαμιές, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο Συρμπάνι Βάρδας και έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.
Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου έχει κλείσει, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Ορθή επανάληψη: #πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Βάρδα, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του νομού Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 32 #πυροσβέστες, 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.