Οι άνθρωποι ως ντεκόρ
Η Ρένα Δούρου αποτελεί την επιτομή αυτού του ύφους και του ήθους. Το έδειξε από το πρώτο βράδυ της εκλογικής νίκης της πριν από πέντε χρόνια
Το ξήλωμα του πουλόβερ που άρχισε εντυπωσιακά την περασμένη Κυριακή, χθες ολοκληρώθηκε. Και δεν έμεινε σχεδόν τίποτα. Τι κι αν επιστρατεύτηκαν πανταχόθεν μανταρίστρες μήπως και σώσουν κανέναν πόντο. Τρύπες, τρύπες παντού που ξεχειλώνουν και δεν γίνεται με τίποτα να μπαλωθούν. Στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε να περάσουν αρκετά εικοσιτετράωρα για να αρχίσουν κάποιοι να ψελλίζουν ότι μπορεί και να ενόχλησε η συμπεριφορά κάποιων κυβερνητικών στελεχών. (Η πείρα βέβαια μού λέει ότι, ύστερα από τέτοιας έκτασης εκλογική συντριβή, αυτού του είδους οι δηλώσεις δεν αποτελούν αυτοκριτική αλλά συντροφικά αλληλοκαρφώματα). Δεν είναι μόνο όμως η συμπεριφορά, δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα ύφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε αρκετά χρόνια στην εξουσία ώστε να αποκαλυφθεί ότι πίσω από το προβληματικό ύφος, υπάρχει ένα ακόμη πιο προβληματικό ήθος.
Η Ρένα Δούρου αποτελεί την επιτομή αυτού του ύφους και του ήθους. Το έδειξε από το πρώτο βράδυ της εκλογικής νίκης της πριν από πέντε χρόνια. Οχι μόνο με το «Ολοι ένα βήμα πίσω» που έγινε σουξέ. Εκτός από αυτό, εγώ θυμάμαι ένα κοριτσάκι, όχι παραπάνω από εφτά – οκτώ ετών, ντυμένο με μια νάιλον φορεσιά νεράιδας ή κάτι τέτοιο, που τραβολογούσε μέχρι τις δύο τα ξημερώματα ως μασκότ. Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να καταλάβει κάποιος με στοιχειώδη κοινωνική νοημοσύνη ότι η νεοεκλεγμένη, τότε, περιφερειάρχης χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για ντεκόρ.
Εκτοτε είχαμε πολλές ευκαιρίες να διαπιστώσουμε σε τι μεταφράζεται το να θεωρείς τους ανθρώπους ντεκόρ της μεγαλειότητάς σου. Σε αμετροέπεια, εγωκεντρικότητα, μισαλλοδοξία, εριστικότητα, αναλγησία, θράσος, προπέτεια, πολιτικό αμοραλισμό, μαγκιά κι εξάτμιση. Και αν κάποιος δεν τα είχε καταλάβει, η Ρένα Δούρου φρόντισε να τα αναδείξει στο κεντρικό προεκλογικό της σποτ που χρησιμοποίησε για σκηνικό ακόμη και τους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι. Εκεί στην Κουμουνδούρου, στις κεκλεισμένες των θυρών αίθουσες δεν χρειάζεται να σκεφθούν πολύ για τα αίτια της συντριβής. Ας βάλουν κάτω να μελετήσουν το μέχρι πρότινος asset Δούρου.
- Αίγιο: Τρόμος για 22χρονη – Την νάρκωσαν, τη λήστεψαν συγγενείς της και την βίασε ο ξάδελφος
- Αγρότες: 20 μέρες στους δρόμους και συνεχίζουν – Στριμωγμένη η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο
- Απωθητικά, άβολα, δυστοπικά πατρόν – Τι ακριβώς κάνει η μόδα στις γυναίκες;
- Από τα δάση μέχρι τις πόλεις: Η Huawei ενισχύει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας απέναντι στις σύγχρονες κρίσεις
- Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην Αθήνα: Δύο προορισμοί, αμέτρητες οικογενειακές αναμνήσεις
- Στον δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον, οι Μπλε Κάδοι και οι Μπλε Κώδωνες είναι οι καθημερινοί μας σύμμαχοι!
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση σε βάση του στρατού της Κολομβίας – Τους αντάρτες κατηγορεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442