Παρουσία Μπαχ η 59η Διεθνής Σύνοδος της Ολυμπιακής Ακαδημίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 59ης Διεθνούς Συνόδου της Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες παρουσία του Τόμας Μπαχ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, στις 19:00 στο Λόφο της Πνύκας, την έναρξη των εργασιών της 59ης Διεθνούς Συνόδου της Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.
Τους νέους και τις νέες από όλο τον κόσμο, θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
Το βασικό θέμα της Συνόδου είναι: «Ολυμπιακή Διπλωματία και Ειρήνη» με ειδικό θέμα: ««Ολυμπιακή Διπλωματία: Με ποιον τρόπο μπορούν τα Ολυμπιακά αθλήματα να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στη διεθνή διπλωματία», το οποίο θα συζητηθεί και θα αναλυθεί διεξοδικά στις εργασίες που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία.
Στη Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες που θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος 171 άτομα από 91 χώρες, ενώ θα υπάρχουν 14 συντονιστές και 9 ομιλητές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Λόφο της Πνύκας, θα γίνει απονομή της τιμητικής διάκρισης «Oλυμπία» της ΔΟΑ, στον Ολυμπιονίκη Valeriy Borzov, Mέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής
Επιτροπής για την Ουκρανία ενώ θα απονεμηθεί η τιμητική διάκριση «Αθηνά», στην στην Ολυμπιακή Ακαδημία της Κινεζικής Ταϊπέι.
Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της Kωνσταντίνας Πιτσιάκου. Θα συνοδεύσει η πιανίστα Μαρία Νεοφυτίδου.
Και το σερί… καλά κρατεί για την Φενερμπαχτσέ, με τον Χόρτον-Τάκερ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της τούρκικης ομάδας απέναντι στην Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Η στάση του Λανουά και της ΚΕΔ δείχνει ότι συμφωνούν με το πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ καθώς δεν πρόκειται να ακουστούν… καμπάνες. Φωτιάς, Βεργέτης παραμένουν στους ορισμούς του Σαββατοκύριακου
Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι παίκτες στο παιχνίδι των Σάουθ Αλαμπάμα με την ομάδα της Κόσταλ Καρολάινα γυναικών στην Πενσακόλα της Φλόριντα, με αποκορύφωμα ότι μια διαιτητής έχασε τις αισθήσεις της