ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος πλοίων που μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, βάζοντας στη «μαύρη λίστα» τέσσερις εταιρείες και εννέα δεξαμενόπλοια. Μάλιστα μέσα σε αυτά τα πλοία βρίσκονται και δύο με ελληνική σημαία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν απόψε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, βάζοντας στη «μαύρη λίστα» τέσσερις εταιρείες και εννέα δεξαμενόπλοια.
Ορισμένα από τα πλοία μετέφεραν πετρέλαιο στην Κούβα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Μάλιστα μέσα σε αυτά τα πλοία βρίσκονται και δύο με ελληνική σημαία.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο πετρελαϊκός τομέας εξακολουθεί να λειτουργεί ως «σωσίβιο για το παράνομο καθεστώς» του Βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Οι εταιρείες που στοχοθετήθηκαν «επωφελούνται ενώ το καθεστώς του Μαδούρο λεηλατεί τους φυσικούς πόρους», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.
«Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ανήκει στους Βενεζουελάνους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό εργαλείο για να στηρίζει δικτάτορες και να παρατείνει την καταπίεση», πρόσθεσε.
Οι κυρώσεις απαγορεύουν σε Αμερικανούς πολίτες να έχουν δοσοληψίες με τις εν λόγω εταιρείες, των οποίων παγώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ.
(ΠΗΓΗ: με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442