Μπορεί οι προβλέψεις για τον αγώνα της Αργεντινής στο MotoGP να έκαναν λόγο για βροχή, αλλά η ημέρα του αγώνα ήταν ζεστή, με τη θερμοκρασία του οδοστρώματος να αυξάνεται. Αυτό δεν εμπόδισε τον αναβάτη και poleman της Repsol Honda Team, Μαρκ Μάρκεθ να ανοίξει τη διαφορά του στο 1δλ. μετά τον πρώτο γύρο.
Όσο συνεχιζόταν η κούρσα, ο Ισπανός αύξανε την απόσταση που τον χώριζε από τους υπόλοιπους, φτάνοντας, μάλιστα, σε μια φάση στα 12, πριν τερματίσει εν τέλει 9,816δλ. μπροστά από τον δεύτερο Βαλεντίνο Ρόσι.
Ο Μάρκεθ κατέκτησε την πρώτη του νίκη για φέτος και την τρίτη του στην Αργεντινή.
Μάλιστα, η διαφορά των 9,816δλ. ήταν η μεγαλύτερη με την οποία έχει αναδειχτεί νικητής, ξεπερνώντας τα 7,679δλ., την οποία και σημείωσε πάλι στην Αργεντινή, το 2016.
Αυτή ήταν η 45η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP και εξασφαλίζοντας 45 πόντους, πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος αναβατών.
Όσον αφορά στον άλλο αναβάτη της ομάδας, τον Ισπανό, Χόρχε Λορένθο, κάποιες δυσκολίες στην αρχή, τον ανάγκασαν να «πέσει» 21ος από 12ος, αλλά με καλή οδήγηση, επανήλθε 12ος, αποσπώντας σημαντικούς πόντους για την ομάδα και αποκομίζοντας εμπειρίες από τη μοτοσικλέτα.
Η Honda πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με το επόμενο ραντεβού να δίνεται για τις 12-14 Απριλίου στο Όστιν του Τέξας, εκεί όπου ο Μάρκεθ έχει μόνο νίκες και ο Λορένθο δύο βάθρα.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ισοπέδωσε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο «Μετροπολιτάνο» στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό!
Η Άρσεναλ προηγήθηκε στο ματς με την Μπρέντφορντ, όμως δέχθηκε γκολ και έμεινε στο 1-1, έτσι μετά τη γκέλα της η Μάντσεστερ Σίτι απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρώτη θέση
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ με 92-86 για την 28η αγωνιστική Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ