Στη Βουλή η δικογραφία για τις επιστροφές των φαρμακευτικών εταιρειών
Η υπόθεση που αφορά στην επιστροφή (rebate) φαρμακευτικών εταιρειών, ελέγχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για υποθέσεις στο χώρο της Υγείας από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.
Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών την περίοδο 2006 έως 2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες τριών πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα να διαβιβάσει τη δικογραφία, αμελητί όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Η υπόθεση που αφορά στην επιστροφή (rebate) φαρμακευτικών εταιρειών, ελέγχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για υποθέσεις στο χώρο της Υγείας από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας πριν από λίγες ημέρες, την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με την Ε. Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες.
«Πρόκειται για ζημία του δημοσίου που υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», σημείωσε η αρμόδια Υπουργός , διευκρινίζοντας πως το μεγαλύτερο ποσό εντοπίζεται την περίοδο 2006-2007.
- Ο καλός καιρός μπλόκαρε τους δρόμους – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Κοινή έξοδος για Γιασικεβίτσιους και Ομπράντοβιτς στα μπουζούκια (vid)
- ICE: Ετοιμάζει «χρυσά» κέντρα κράτησης σε όλες τις ΗΠΑ
- Premier League: Εμπορική επανάσταση με δυνητικό όφελος 850 εκατ. ευρώ ετησίως
- Η άγνωστη ζωή του Μάθιου Πέρι – «55 οπιοειδή τη μέρα. Δεν θυμόταν τίποτα»
- Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που συμμετείχε σε κόντρες και έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους της Αττικής
- Λούτσα: Η βόλτα που κατέληξε σε τραγωδία – Βίντεο ντοκουμέντο με την πορεία του αυτοκινήτου
- Βιολάντα: Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο το κατηγορητήριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/david-billings-__I-gX-cnd8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442