Ο Σόιμπλε θα τίναζε στον αέρα την ΕΕ με το Grexit
Με αφορμή τη ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Μπούντεσταγκ στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Στoν αέρα θα τίναζε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Με αφορμή τη ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Μπούντεσταγκ στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung:
«Σε τέσσερα κορυφαία λάθη υπέπεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην μακρά και εντυπωσιακή σταδιοδρομία του, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή τη ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Μπούντεσταγκ στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς: Το πρώτο λάθος αφορά την αμνηστία φοροφυγάδων στην υπόθεση Φλικ, το δεύτερο την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της CDU, το τρίτο την υπερβολική αφοσίωση στον τότε καγκελάριο Κολ. Η Μέρκελ γύρισε, την κατάλληλη στιγμή, την πλάτη στον «Καγκελάριο της Επανένωσης». Γι αυτό και κατάφερε να γίνει καγκελάριος, ενώ ο Σόιμπλε ανέλαβε υπουργός. Ως υπουργός Οικονομικών ο Β. Σόιμπλε έκανε το τέταρτο μέγα λάθος του όταν ο κατά τα άλλα «πεπεισμένος ευρωπαίος» θέλησε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το ευρώ. Σε περίπτωση που η καγκελάριος δεν προέβαλλε αντίσταση, ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την ΕΕ. Ο επιθετικός τρόπος που επέβαλε τον Μερτς για να εμποδίσει την εκλεκτή της Μέρκελ, Άνεγκρετ Καρμπ-Κάρεμπάουερ, αποτελεί την εκδίκηση του Σόιμπλε για το γεγονός ότι δεν έγινε καγκελάριος, ότι η Μέρκελ δεν τον άφησε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το ότι δεν έγινε επικεφαλής του Eurogroup».
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442