Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Valkyrie: Μήνυμα από τη… Βαλχάλα

Aston Martin Valkyrie: Μήνυμα από τη… Βαλχάλα

Οι Βρετανοί δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νέου τους εξωτικού supercar ως έκδοσης παραγωγής ενημερώνοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης σε ρεαλιστικές συνθήκες.

H βρετανική φίρμα δημοσιοποίησε μέσω Instagram, τρεις νέες εικόνες της έκδοσης παραγωγής του πολυαναμενόμενου supercar που ακούει στο σχεδόν απειλητικό όνομα Βαλκυρία, και περιγράφεται από την Aston Martin ως η «αεροδυναμική σε τροχούς».

Ακολουθώντας την ίδια τάση με τις McLaren Speedtail και την Mercedes-AMG One, η σχεδίαση της Valkyrie υπακούει στους νόμους της αεροδυναμικής, αποκτώντας μια σχεδόν απόκοσμη εμφάνιση με τη συμβολή των αεροδυναμιστών της Red Bull Racing η οποία συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη της.

Ανάλογη είναι και η εικόνα του εσωτερικού της η οποία, αντλεί τις επιρροές της από το προνομιακό πεδίο δραστηριότητας της Red Bull Racing, τα μονοθέσια της F1, υιοθετώντας μια αντίστοιχη διάταξη για την θέση οδήγησης καθώς ο οδηγός της επί της ουσίας κάθεται χαμηλότερα από τα πεντάλ.

Εξίσου απτή απόδειξη του αγωνιστικού της DNA προερχόμενου από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι και η σχεδίαση του τιμονιού το οποίο δείχνει να ενσωματώνει χειριστήρια, φυσικά και ψηφιακά για το σύνολο των διαθέσιμων ρυθμίσεων αποτελώντας το μοναδικό μαξιμαλιστικό στοιχείο στην κατά τα άλλα λιτή προσέγγιση του θαλάμου.

Στα σπλάχνα της, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα βρεθεί ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που έχει ποτέ εξοπλίσει «νόμιμο για το δρόμο» αυτοκίνητο παραγωγής δια χειρός Cosworth. Πρόκειται για ένα V12 με χωρητικότητα 6,5 λίτρων ο οποίος θα φέρει κάποιού είδους επικουρικό ηλεκτρικό σύστημα το οποίο αναμένεται να εξασφαλίζει στο βρετανικό supercar απόδοση 1.130 ίππων.

Τον κινητήρα συμπληρώνει ένα κιβώτιο μονού συμπλέκτη το οποίο φέρει την υπογραφή του Andrian Newey και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μετάδοσης της παραπάνω ισχύος αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις το βάρος του supercar αναμένεται να ξεπεράσει οριακά τα 1.000 κιλά.

Σε ό,τι αφορά την προόδο της εξέλιξης της βρετανικής Βαλκυρίας, ο διευθυντής της Aston Martin Red Bull Racing Team, Christian Horner, είχε δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου ότι το supercar βρίσκεται στα τελευταία στάδια προσομοιώσεων ενώ σύντομα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης στο οδικό δίκτυο.

Για την ιστορία, θα κατασκευαστούν μόλις 150 αντίτυπα τα οποία έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους που με τη σειρά τους θα καταβάλλουν 3,2 εκατομμύρια δολάρια για τις πάρουν στα χέρια τους.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024