Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DBS Superleggera Volante 2019: Ανοιχτό βιβλίο

Aston Martin DBS Superleggera Volante 2019: Ανοιχτό βιβλίο

Η ανοιχτή έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της βρετανικής φίρμας, αποτυπώνεται από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης χωρίς καμουφλάζ δίνοντας μια πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών της.

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά την πρεμιέρα της διαδόχου της Vanquish S η οποία πλέον «ακούει» στο όνομα DBS Superleggera και έχει πάρει ήδη την θέση που της αναλογεί στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας των Βρετανών, η Aston Martin επικεντρώνεται στην εξέλιξη της ανοιχτής έκδοσης αμαξώματος του Super GT της, όπως το αποκαλεί, και η οποία δίνει μια σαφή εικόνα των χαρακτηριστικών της χάρη σε μια σειρά φωτογραφιών της χωρίς καμουφλάζ.

Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή η οποία δείχνει να τηρεί ευλαβικά τις αναλογίες του coupe, μεταβάλλοντας μόνο τα απαραίτητα που θα υποστηρίξουν την παρουσία της νέας της οροφής όπως η σχεδίαση της θύρας του πορτ μπαγκάζ που δείχνει μικρότερη.

Παρά τις όποιες μεταβολές στο πίσω τμήμα, η DBS Superleggera Volante, δεν απαρνείται το ενεργό spoiler που εξακολουθεί να υφίσταται στην ανοιχτή διαμόρφωση.

Πέρα από τις ορατές αλλαγές, είναι σαφές ότι πλην των βελτιώσεων που άπτονται της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου, οι δύο εκδόσεις θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά και μη μέρη κάτι που σημαίνει ότι και η Volante αξιοποιεί την ίδια μετεξέλιξη της αλουμινένιας αρχιτεκτονικής της DB11 και εξοπλίζεται με ανάρτηση αποτελούμενη από σφυρήλατα διπλά ψαλίδια στον μπροστινό άξονα και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, στον πίσω σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, την DBS Superleggera Volante θα εφοδιάζει επίσης η αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους V12 των 5,2 λίτρων η οποία αποδίδει 715 ίππους και 900 Nm ροπής διαθέσιμης μεταξύ 1.800-5.000 σ.α.λ.

Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF ενώ τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο συνεργάζεται με σύστημα διαχείρισης ροπής.

Σε επίπεδο επιδόσεων, με δεδομένο ότι η DBS Superleggera επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, η Volante λόγω του επιπλέον βάρους που θα προκύψει από την ενίσχυση του πλαισίου και τον μηχανισμό της ηλεκτρικά ελεγχόμενης οροφής θα είναι κατά τι βραδύτερη.

Επί του παρόντος η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει τον χρονικό ορίζοντα της πρεμιέρας της έκδοσης Volante, ωστόσο με δεδομένη τη «γύμνια» της ενώπιον του φωτογραφικού φακού, αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Only in

Οι γυναίκες, ο φόβος της σεξουαλικής παρενόχλησης και ο «φόρος ασφάλειας»

Η ασφαλής επιστροφή στο σπίτι για ορισμένες γυναίκες κοστίζει ακριβά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024