Αν και η συνύπαρξη των όρων «mainstream» και υπεραυτοκίνητο, είναι αυτό που θα αποκαλούσε κανείς σχήμα οξύμωρο, αυτές είναι οι πρώτες συστάσεις για το νέο εξεζητημένο εγχείρημα της Aston Martin που μαζί με ένα εξαιρετικά αφαιρετικό σκίτσο επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη εντύπωση για το τρίτο μέλος της νέας σειράς των βρετανικών hypercar που περιλαμβάνει ήδη την Valkyrie (Project 001) και την Valkyrie AMR Pro (Project 002).

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από την γκάμα όπου θα ανήκει το νέο Project 003 όπως το προς το παρόν αποκαλείται, θα πρόκειται για ένα εξίσου εξωτικό δημιούργημα το οποίο όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο θα διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την χρήση του σε πιο καθημερινές συνθήκες.

Τις πρώτες συστάσεις ανέλαβε να δώσει ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer επιχειρώντας να εξηγήσει την θέση του Project 003 στην «πινακοθήκη» υπεραυτοκινήτων της Aston Martin:

«Η εξέλιξη της Valkyrie υπήρξε κάτι το οποίο θα αποκαλούσε έργο ζωής, ωστόσο είναι εξίσου ζωτικό για εμάς να υπάρξει κάποιου είδους συνέχεια με βάση το κληροδότημα της Valkyrie. Για την ακρίβεια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν απευθείας απόγονο ο οποίος θα επαναπροσδιορίσει τα μέτρα της κατηγορίας των υπεραυτοκινήτων και που θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας νέας σειράς hypercars περιορισμένης παραγωγής που θα συνυπάρχουν παράλληλα με τα ευρείας παραγωγής μοντέλα μας. Αυτό το αυτοκίνητο θα είναι το Project 003».

Πέρα από τις παραπάνω θεωρητικές συστάσεις για το υπόβαθρο του Project 003 και το εξίσου «θεωρητικό» πρώτο σκίτσο, η Aston Martin φρόντισε να δώσει και μια σειρά πιο χειροπιαστών στοιχείων για το νέο της εκκεντρικό δημιούργημα. Σύμφωνα με αυτά το Project 003 θα αποτελέσει, με τη συνδρομή άφθονων ανθρακονημάτων μια ιδιαιτέρως ελαφριά και άκαμπτη κατασκευή υπό την μορφή ενός coupe το θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο.

Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσουν τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία ενώ θα επωφεληθεί και μια ενεργή ανάρτηση.

Εκτός από τα «θεαματικά» στοιχεία που θα μοιράζεται με τη Βαλκυρία, το Project 003 θα διαθέτει και τα απαραίτητα στοιχεία που θα της αποδώσουν τον τίτλο της νόμιμης για το δρόμο πρότασης σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία όπως π.χ. η παρουσία πορτ μπαγκάζ που θα την κάνουν πιο φιλική στην χρήση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Aston Marton ανέφερε ως χρόνο άφιξης του νέου υπεραυτοκινήτου της το 2021 αν και το παζλ των προδιαγραφών της αναμένεται να συμπληρωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο