Η βρετανική φίρμα επιβεβαίωσε την παραγωγή της πρώτης της αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης από τα τέλη του 2019 η οποία θα αποτελέσει ένα «super sedan» με την μορφή της Rapide και με απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Η Rapide E, αποτελεί την υλοποίηση του ομώνυμου πρωτότυπου που είχε προηγηθεί και σύμφωνα με τις συστάσεις θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα εγγυώνται απόδοση 602 ίππων και 950 Nm ροπής, ισχύς η οποία θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με την συνδρομή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η Aston Martin αναφέρει ότι η μέγιστη ταχύτητα θα περιοριστεί ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα ενώ κατ΄εκτίμησή της η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε χρόνο μικρότερο των 4,0 δευτερολέπτων.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική φιλοξενεί 5.600 συστοιχίες ιόντων λιθίου απόδοσης 64 kWh οι οποίες υπόσχονται αυτονομία 321 χλμ. ενώ αναφορικά με την παράμετρο φόρτιση, η βρετανική φίρμα υπόσχεται αναπλήρωση της ενέργειας που απαιτείται για 298 χλμ. σε μία ώρα ενώ θα υπάρξει και υπερταχυφορτιστής 800V o οποίος θα επιτρέπει την φόρτιση με ρυθμό 499 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι μια πλήρης φόρτιση θα διαρκεί πολύ λιγότερο από μία ώρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες τοποθετούνται στην θέση όπου σε μια συμβατική έκδοση θα βρισκόταν ο κινητήρας, ενώ όπως σημειώνει η Aston Martin το επιπλέον βάρος που αυτές συνεπάγονται θα αντισταθμιστεί εν μέρει με την χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στον παράγοντα αεροδυναμική η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο αποδοτική από μια συμβατική V12 Rapide S με δεδομένες τις διαφορετικές ανάγκες ψύξης και σχεδιασμού του πατώματος ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

Η πλήρης αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά με την παραγωγή του να ξεκινά του τελευταίο τρίμηνο του 2019 στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin στο St. Athan της Ουαλίας. Η αρχική πρόβλεψη προσδιορίζει τον αριθμό παραγωγής της Rapide E σε 155 αντίτυπα.

Γράψτε το σχόλιο σας