Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τα έχει καλά με αυτές τις έννοιες. Η αντίληψή της για τα πράγματα είναι μανιχαϊστική: ή εμείς ή αυτοί, «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2015.
Συνήθως μνημονεύεται η μισή ιστορία, η περίφημη φράση δηλαδή που είχε γράψει το 1787 ο Τόμας Τζέφερσον σε έναν φίλο του: «Αν ήταν στο χέρι μου να αποφασίσω κατά πόσον θα έπρεπε να έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, δεν θα δίσταζα ούτε μια στιγμή να διαλέξω το δεύτερο».
Υστερα ο Τζέφερσον έγινε πρόεδρος. Κι επειδή ο Τύπος συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, να ελέγχει δηλαδή την εξουσία, ο βασικός συγγραφέας της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας θα αποφαινόταν είκοσι χρόνια αργότερα: «Δεν μπορούμε σήμερα να πιστεύουμε τίποτα απ» όσα γράφονται σε μια εφημερίδα. Η ίδια η αλήθεια γίνεται ύποπτη όταν μεταφέρεται από αυτό το μολυσμένο όχημα».
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».