Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας δήλωσε σήμερα ότι η Βουδαπέστη δεν προχώρησε σε καμία συμφωνία σχετικά με την επανεισδοχή αιτούντων άσυλο μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου της γερμανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο η Ουγγαρία είναι μια από 14 χώρες που έχουν δηλώσει έτοιμες να το πράξουν.
«Καμία τέτοια συμφωνία δεν έχει συναφθεί», είπε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς.
«Είναι αδύνατο για έναν μετανάστη να εισέλθει στην Ουγγαρία χωρίς να εισέλθει προηγουμένως σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε.
«Το 2015 οι Γερμανοί προσπάθησαν να μας κάνουν την πρώτη χώρα εισόδου, αλλά το απορρίψαμε ήδη από τότε».
Το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης,που έφερε στη δημοσιότητα τα Reuters, πέραν της Ουγγαρίας περιλαμβάνει και τις Τσεχία και Πολωνία, ακόμη δύο κράτη – μέλη που υπήρξαν αντίθετα σε κάθε σχέδιο κατανομής των αιτούντων άσυλο σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.
Οι υπόλοιπες χώρες είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Λιθουανία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας