Νίκη σωτηρίας του Πανιωνίου στα Τρίκαλα με 81-76
Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα με 81-76 από τα Τρίκαλα και έκανε άλμα παραμονής με το πρώτο διπλό του για φέτος
Το πρώτο «διπλό» του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών είναι γεγονός, με τους «κυανέρυθρους» να κάνουν ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια». Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πέρασε νικηφόρα με 81-76 από την έδρα των Τρικάλων, για την 22η αγωνιστική, βελτίωσε σε 7-17 το ρεκόρ της, ενώ κράτησε τους γηπεδούχους στο «βυθό» της κατάταξης (3-19).
Ταϊρόν Μπράζελτον (25π.), Ντέγιαν Κράβιτς (17π.) και Βαγγέλης Σακελλαρίου (12π.) πρωταγωνίστησαν στη νίκη του Πανιωνίου, ενώ βοήθησαν τους «κυανέρυθρους» να μη… σαστίσουν στο ξέσπασμα των Τρικάλων στην τρίτη περίοδο, όταν πέτυχαν την ανατροπή. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ντι Τζέι Ρίτσαντσον με 20 πόντους.
Με την παραγωγικότητα του Πανιωνίου να χτυπάει… κόκκινο, οι «κυανέρυθροι» δεν απειλήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +12 (40-52). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνα τους, και με κορυφαίους τους Τέγιτς, Ρίταρντσον και Μόρις έτρεξαν επιμέρους σκορ 18-4 για το… προσπέρασμα στο 28΄ (58-57).
Σαρικόπουλος και Σακελλαρίου κατάφεραν να χαρίσουν και πάλι το προβάδισμα στον Πανιώνιο (60-61 στο 30΄), ενώ με τους Μπράζελτον και Κράβιτς να βρίσκουν και πάλι ρυθμό στην επίθεση στην τελευταίο περίοδο, ο «Ιστορικός» εξασφάλισε στο 38΄ και πάλι μία διψήφια διαφορά (66-76) και δεν απειλήθηκε μέχρι το τελικό 76-81.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Τσαρούχα, Βαρδάλος.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 60-61, 76-81
ΤΡΙΚΑΛΑ (Τακιανός): Ρίτσαρντσον 20, Λούντζης 10, Τάλτον 13 (7 ασίστ), Τέγιτς 16, Μόρις 15, Γιανναράς, Σλαφτσάκης 2, Καλογιαννίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζιάγκος): Μπράζελτον 25 (7/16 σουτ, 8/8 βολές), Σακελλαρίου 12, Κράβιτς 17 (8/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 κοψίματα), Νταλό 4 (14 ριμπάουντ), Κάμινγκς 12, Δίπλαρος 2, Καμπερίδης, Κουακουμένσα 2, Σαρικόπουλος 5, Ραλλάτος 2.
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442