Ελληνικές συμμετοχές στην 15η ημέρα: Εθνική πόλο για 4η θέση και ανσάμπλ
Τζανέιρο. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία στις 22:30, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει τη νίκη για να πάρει την δεύτερη καλύτερη κατάταξή του σε Ολυμπιακό τουρνουά, μετά την 4η θέση της Αθήνας, καθώς ήταν έκτο στην Ατλάντα το 1996.
«Φτωχές» είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία στις 22:30, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει τη νίκη για να πάρει την δεύτερη καλύτερη κατάταξή του σε Ολυμπιακό τουρνουά, μετά την 4η θέση της Αθήνας, καθώς ήταν έκτο στην Ατλάντα το 1996.
Στο μεταξύ, η εθνική ομάδα θα μετάσχει στις 16:00 στον προκριματικό του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής. Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν η Σταυρούλα Σαμαρά και η Ελένη Δόικα, που ήταν παρούσες και πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, και οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάνη, που μετέχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τις 14 ομάδες, οι 8 θα περάσουν στον τελικό της Κυριακής και, αν τα καταφέρει η ελληνική πεντάδα, θα είναι μια μεγάλη υπέρβαση και μια σπουδαία επιτυχία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
22:30 Ουγγαρία-Ελλάδα (αγώνας κατάταξης, θέσεις 5-6)
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.