Έρευνα της γερμανικής ομοσπονδίας για το Μουντιάλ του 2006!
Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ερευνά μια πληρωμή ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν. Όμως, η DFB έκανε γνωστό ότι δεν έχει βρει κάποια ένδειξη για ατασθαλίες στην διαδικασία, κατά την οποία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ερευνά μια πληρωμή ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν. Όμως, η DFB έκανε γνωστό ότι δεν έχει βρει κάποια ένδειξη για ατασθαλίες στην διαδικασία, κατά την οποία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Η ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι ερευνά το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πληρωμής από τη γερμανική οργανωτική επιτροπή το 2005 προς την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία για το πολιτιστικό πρόγραμμά της.
«Με τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τη FIFA και εξαιτίας μεγαλύτερης φημολογίας στα ΜΜΕ, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέτασε εσωτερικά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006» τονίζει η DFB σε ανακοίνωση που εξέδωσε και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, η DFB δεν βρήκε καμία ένδειξη για παρατυπίες, ενώ δεν υπήρξε επίσης καμία απολύτως ένδειξη ότι ψήφοι των αντιπροσώπων αγοράστηκαν».
Η DFB ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τους Γερμανούς διοργανωτές του Μουντιάλ του 2006 για την πληρωμή του 2005 στη FIFA και πως εξέταζε αν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το πολιτιστικό πρόγραμμα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, όπως ήταν ο σκοπός τους. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, όπως γνωστοποίησε η DFB.
«Ταυτόχρονα με την έρευνα, η DFB έλαβε γνώση ότι τον Απρίλιο του 2005 έγινε μια πληρωμή 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη FIFA» αναφέρει η γερμανική ομοσπονδία. «Αυτή ενδέχεται να μην έχει χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό» τονίζει η DFB και προσθέτει ότι ερευνά όλες τις νομικές πτυχές της υπόθεσης και τη δυνατότητα για ενδεχόμενη απαίτηση επιστροφής των χρημάτων.
Τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρείτο φαβορί και τελικά διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2010, και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Προκρίσεις στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για Ιταλία, Κόσοβο, Δανία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στα πέναλτι πέρασαν Τσέχοι και Βόσνιοι. - Δείτε τα ζευγάρια των τελικών.
Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του Στογιάκοβιτς και να τον πείσει να διαλέξει την Εθνική Σερβίας, αντί της Ελλάδας.