Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τον τίτλο με «4αρα» επί του Λεβαδειακού
Με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες και με νίκη 4-0 επί του Λεβαδειακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες και με νίκη 4-0 επί του Λεβαδειακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 25′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σηφάκη και οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν αυτό με τον Ντομίνγκες να πετυχαίνει δύο γκολ (44′, 60′) και να δημιουργεί άλλα δύο, αυτά του Μπενίτες (55′) και του Φορτούνη (90′).
Νωχελικοί εμφανίστηκαν οι γηπεδούχοι στην αρχή του αγώνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εμφανιστούν πιο δραστήριοι και πιο απειλητικοί. Μάλιστα στο 13′ και στο 14′, Σαλίνο και Μποτία πρόλαβαν τα χειρότερα, καθώς κατάφεραν να διώξουν -και στις δύο περιπτώσεις- τα σουτ του Πουλίδο, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Το «σκηνικό» άλλαξε στο 25′, όταν ο Σηφάκης σταμάτησε εκτός περιοχής την μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να χάσει τον τερματοφύλακά του (πέρασε στο ματς ο Στρατηλάτης) και να μείνει με δέκα παίκτες.
Οι «ερυθρόλευκοι» αρχισαν σιγά-σιγά να αναπτύσουν πρωτοβουλίες, κυρίως με τον Τσόρι Ντομίνγκες και αυτός ήταν που λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44′), έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ντοσεβί και την έστειλε στα δίχτυα.
Και ο ίδιος παίκτης ήταν που με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου στο β’ ημίχρονο (55′), εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπενίτες με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Πέντε λεπτά αργότερα (60′), πάλι ο Αργεντινός άσος, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Στρατηλάτη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 90′ έδωσε πλέον πανηγυρικό τόνο στη νίκη της ομάδας του, όταν γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Στρατηλάτης έκανε νέο λάθος και ο Φορτούνης από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Η λήξη του αγώνα βρήκε τον κόσμο του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να αποθεώνει τους πρωταθλητές Ελλάδας για το 2015.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας