Ο Μαυροκεφαλίδης… έκλεψε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός πήρε αγχωτική νίκη με 89-83 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν και πάλι τους θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ την προσεχή Πέμπτη, πριν η σειρά μεταφερθεί στην Πυλαία. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 32 πόντους, που είναι και η κορυφαία του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα, και 10 ριμπάουντ. Ωστόσο, η εμπειρία του Αντώνη Φώτση στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό, ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που πήρε κάτω από τη... βάση στα αμυντικά της καθήκοντα (δέχθηκε 83 πόντους στην έδρα της).
Ο Παναθηναϊκός πήρε αγχωτική νίκη με 89-83 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν και πάλι τους θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ την προσεχή Πέμπτη, πριν η σειρά μεταφερθεί στην Πυλαία. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 32 πόντους, που είναι και η κορυφαία του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα, και 10 ριμπάουντ. Ωστόσο, η εμπειρία του Αντώνη Φώτση στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό, ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που πήρε κάτω από τη… βάση στα αμυντικά της καθήκοντα (δέχθηκε 83 πόντους στην έδρα της).
Καταλυτικός και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 17 πόντους, ο οποίος χρειάστηκε και πάλι να αγωνιστεί για 34 λεπτά! Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Γιώργος Μπόγρης με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε μία πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων (Πέιν 13, Κούπερ 15, Χαραλαμπίδης 14, Τσαϊρέλης 14, Μπόγρης 16).
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει με το… καλημέρα τον Παναθηναϊκό, χάρη στις τρίποντες «βόμβες» του πρώτου δεκαλέπτου (4/6), και εκμεταλλευόμενος την «πράσινη» αδιαφορία στην άμυνα πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν στους αιφνιδιασμούς, είχαν έφεση στη δημιουργία (7 ασίστ) και μόλις 1 λάθος, ενώ με τον Τσαϊρέλη να ευστοχεί σε δύο διαδοχικά τρίποντα δόθηκε το έναυσμα για ένα επιμέρους σκορ 10-2 με το οποίο από το εις βάρος τους 4-2 βρέθηκαν στο 4′ στο +6 (6-12). Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπόγρης μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (16-28 στο 9′), για να μπει στη δεύτερη περίοδο διατηρώντας τη διψήφια διαφορά (31-21).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους σε αυτό διάστημα, αλλα δεν υπήρχαν οι απαραίτητες βοήθειες στον Έλληνα σέντερ, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι», που δέχθηκαν 49 πόντους μέχρι το ημίχρονο, να παραμείνουν σε θέση «κυνηγού». Μάλιστα τα διαδοχικά λάθη στην επίθεση από Κάρι και Ράιτ ανάγκασαν τον Αλβέρτη να επαναφέρει στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου τον Διαμαντίδη, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει επτά γρήγορους πόντους και να μαζεύει στην εκπνοή τη διαφορά στους -4 πόντους (45-49).
Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αφύπνισης στα πρώτα 6 λεπτά, όταν και ολοκλήρωσε επιμέρους σκορ 16-7 και προηγήθηκε 61-56, αλλά η αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων έκανε την επανεμφάνισή της. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι άστοχοι (μέτρησαν στο γ’ δεκ. 0/1β., 7/11διπ., 2/7τριπ.), τη στιγμή που Κούπερ και Μπόγρης συνεργάστηκαν άψογα και με σερί 8-0 έβαλαν τον ΠΑΟΚ και πάλι σε θέση οδηγού (61-64 στο 29′). Η είσοδος πάντως του Μαυροκεφαλίδη έδωσε λύσεις και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 65-66 με τη λήξη της περιόδου.
Μάχη «σώμα με σώμα» έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 81-81 στο 39′. Σε εκείνο το σημείο, πάντως, μίλησε η εμπειρία του Αντώνη Φώτση και το λανθασμένο φάουλ του εξαιρετικού απόψε Ντι Τζέι Κούπερ. Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος ευστόχησε, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε και τη βολή, γράφοντας το 83-81. Ο Φώτσης ήταν ο πρωταγωνιστής και στην επόμενη επίθεση και μετά από ασίστ του Διαμαντίδη έδωσε αέρα 4 πόντων στα περίπου 40” πριν από τη λήξη. Ακολούθησε νέο σερί του Μαυροκεφαλίδη (4-0) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 89-83.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.