Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μιας… πεντάρας πρόκριση για ΠΑΟΚ, δεύτερη νίκη και για Ολυμπιακό

Μιας… πεντάρας πρόκριση για ΠΑΟΚ, δεύτερη νίκη και για Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας και στο δεύτερο αγώνα του Ηρακλή, αυτή τη φορά στην Τούμπα, με 5-1. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Πουρτουλίδη, αλλά ο «Δικέφαλος» έφτασε γρήγορα στην ανατροπή και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε εύκολα στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σέποβιτς στο 79'.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας και στο δεύτερο αγώνα του Ηρακλή, αυτή τη φορά στην Τούμπα, με 5-1. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε μόλις στο 4′ με τον Πουρτουλίδη, αλλά ο «Δικέφαλος» έφτασε γρήγορα στην ανατροπή με τους Αθανασιάδη (20′) και Στοχ (22′). Ο Σλοβάκος έκανε το 3-1 στο 55′, ο Ολίσε το 4-1 στο 81′ και ο Μάρτενς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, ενώ στο 86′ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζαβέλλας. Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Για να φθάσει στην εύκολη πρόκριση ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει μία ακόμη ανατροπή αποτελέσματος. Ο νικητής αν και από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε σύντομα να γυρίσει το παιχνίδι με δυο γκολ στο τρίλεπτο 20΄-22΄ και να πάρει τελικά μια σημαντική και καθαρή νίκη με 5-1. Ο νικητής, πιο ουσιαστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει από το αρχικό ξάφνιασμα και τον αιφνιδιασμό του 4΄ με το γκολ του Πουρτουλίδη, αλλά πρόσφερε μαζί με τα γκολ και θέαμα στους φίλους του.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Στοχ μετά από καιρό και τον γκολκίπερ Γλύκο, αξιοποίησε τις επιθετικές του προσπάθειες και πέτυχε πέντε γκολ που ήταν προϊόν της ομαδικής επιθετικής πρωτοβουλίας που παρουσίασε. Το γκολ της ισοφάρισης σημείωσε στο 20΄ ο Αθανασιάδης μετά από προσωρινή απόκρουση του γκολκίπερ Κηπουρού και δύο λεπτά αργότερα ο Στοχ, από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, πέτυχε το 2-1.

Στο 45΄ ο Κάτσε που επέστρεψε για πρώτη φορά σε αρχικό σχήμα της ομάδας του, μετά από μηνών περιορισμό, είχε μια άριστη ευκαιρία αλλά το μακρινό του στου απέκρουσε επί της γραμμής ο Ιντζόγλου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πολύ σύντομα αποφάσισε να δώσει τέλος στον αγώνα και την υπόθεση της πρόκρισης και στο 55΄ ο Στοχ παραβίασε για μια ακόμα φορά την εστία του Κηπουρού από πάσα του Αθανασιάδη. Στο 81΄ ο Ολίσε πέτυχε με έντεχνο τρόπο το τέταρτο γκολ και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το πρώτο γκολ στην Ελλάδα του Μάρτιν Μάαρτενς, στις καθυστερήσεις, από πάσα του Ολίσε.

*Χωρίς τον Γκιγέρμο Όγιος στον πάγκο παρατάχθηκε ο Ηρακλής, καθώς εκτιμήθηκε από τον διαιτητή πως τα έγγραφα που πιστοποιούν την προπονητική ιδιότητα του Αργεντινού δεν είναι επαρκή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Αμπάρκιολης (Καβάλας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 86′ Τζαβέλλας (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίτσιου, Αθανασιάδης, Στοχ, Κάτσε, Τζαβέλλας – Ιντζόγλου, Παπαστεργιανός, Χιονίδης, Ζάχορα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ (21΄ Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78΄ Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (67΄ Ολίσε).

ΗΡΑΚΛΗΣ:
Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πορτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεργιανός, Τσιλιανίδης (72΄ Χιονίδης), Ονουάτσι (46΄ Ματσούκας), Τάι (46΄ Σιατραβάνης).

Ο Σέποβιτς «υπέγραψε» την πρόκριση του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε εύκολα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σέποβιτς στο 79΄.

Μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί και έτσι και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες χάνοντας αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να ανοίξουν σκορ στο 5΄, αλλά η κεφαλιά «ψαράκι» του Μουνάφο πέρασε μόλις άουτ. Οι ερυθρόλευκοι «απάντησαν» αρχικά με το σουτ του Φουστέρ στο 12΄, που απέκρουσε δύσκολα ο Γεωργακόπουλος, ενώ στο 18΄ ο Ντομίνγκες σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 22΄ ο Μουνάφο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μέγερι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 42΄ ο Ζησόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος και ουσιαστικά η μόνη καλή φάση ήταν το τέρμα που σημείωσε ο Σέποβιτς στο 79΄ με ωραία ατομική προσπάθεια και συρτό σουτ. Στο 91΄ ο Αστέρας πέτυχε κι άλλο γκολ, με κεφαλιά του Χουάνμα, αλλά δε μέτρησε ούτε αυτό καθώς ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε επιθετικό φάουλ στο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος(Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Γκοϊάν, Εντό.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66΄ Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75΄ Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (52΄ Κοντοές), Χουάνμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Ντινγκά, Πελέ, Μασάντο (66΄ Μασάντο), Φουστέρ, Ντομίνγκες (58΄ Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76΄ Σέποβιτς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο