Διπλό «δάγκωμα» του Ολυμπιακού στον ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη
Με μια πειστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε μάλλον εύκολα από το Γεντί Κουλέ επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τρομερό το πρώτο γκολ του Χολέμπας στο «γ» του Βεζυρίδη στο 45', ο Καζίμ με το παρθενικό του γκολ στο 54' κλείδωσε τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους που πλέον κοιτάζουν το ματς της Πέμπτης με την Μέταλιστ για το Europa League.
Με μια πειστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε μάλλον εύκολα από το Γεντί Κουλέ επικρατώντας με 2-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τρομερό το πρώτο γκολ του Χολέμπας στο «γ» του Βεζυρίδη στο 45′, ο Καζίμ με το παρθενικό του γκολ στο 54′ κλείδωσε τη νίκη για τους Ερυθρόλευκους που πλέον κοιτάζουν το ματς της Πέμπτης με την Μέταλιστ για το Europa League.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, μόλις στο 7ο λεπτό, με το Σίσιτς να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί ένα διαγώνιο συρτό σουτ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι.
Στη συνέχεια, όμως, οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που πίεσαν και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, με τον Αμπντούν να αστοχεί από καλή θέση στο 10΄ και τον Βεζυρίδη να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση στο 13΄, και πάλι σε σουτ του Αλγερινού.
Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, έπαιρνε εύκολα τη μπάλα και έβγαινε μπροστά, όμως η άμυνα των Κρητικών άντεχε, με τους Γεωργίου και Σόουζα να αποτρέπουν με τάκλιν… αυτοθυσίας τους Αμπντούν (24′) και Μιραλάς (31′) να σκοράρουν.
Τελικά το γκολ που δικαιούνταν οι «ερυθρόλευκοι» ήρθε στο 45′. Αρχικά ο Βεζυρίδης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας με ένα καταπληκτικό σουτ από 30 μέτρα νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και άνοιξε το σκορ.
Απαλλαγμένος από το άγχος, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη του στο 54΄ με το πρώτο γκολ του Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός τελείωσε άνετα από κοντά μία φάση που ξεκίνησε από ωραία κάθετη μεταβίβαση του Χολέμπας στον Αμπντούν και γρήγορο γύρισμα του τελευταίου στον Καζί-Ρίτσαρντς, που πλάσαρε με τη μία.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 65΄, όταν στο δυνατό σουτ του Ζόρντι Λόπεζ ο Μέγερι απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στη συνέχεια δύο καλές ευκαιρίες με τον Μιραλάς, ο οποίος όμως δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα, αλλά κράτησαν χωρίς να απειληθούν τη νίκη και έφυγαν από το Ηράκλειο με τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.