Νέα στοιχεία για τους «σικέ» ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ιταλίας
Ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει την Παρασκευή ότι η έρευνα για τα «στημένα» ματς που διεξάγει η εισαγγελία της πόλης Κρεμόνα και μέχρι τώρα οδήγησε στην σύλληψη δεκαεπτά ατόμων αφορά, συνολικά, διακόσιους ποδοσφαιρικούς αγώνες: ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά και προκριματικές φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων (Champions League και Europa League).
Ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει την Παρασκευή ότι η έρευνα για τα «στημένα» ματς που διεξάγει η εισαγγελία της πόλης Κρεμόνα και μέχρι τώρα οδήγησε στην σύλληψη δεκαεπτά ατόμων αφορά, συνολικά, διακόσιους ποδοσφαιρικούς αγώνες: ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά και προκριματικές φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων (Champions League και Europa League).
«Πρόκειται για κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μια υπόθεση που αγγίζει το ποδοσφαιρικό σύστημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο».
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις έρευνες -μεταξύ άλλων- είχε στηθεί ένα τούρκο-κροατικό δίκτυο που προσπαθούσε και συχνά κατάφερνε, πληρώνοντας πολλούς παίκτες, να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στην Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Ελβετία, Βοσνία, Γαλλία και Ιταλία.
Σχολιαστές επισημαίνουν ότι «επιβεβαιώνεται όλο και συχνότερα ότι οι μικρότερες ομάδες παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτες, αδύναμες να αντισταθούν στις πιέσεις του οργανωμένου εγκλήματος».
Την περασμένη Τρίτη, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δεκαεπτά άτομα -μεταξύ των οποίων και πέντε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές- με την κατηγορία της εγκληματικής δράσης που στόχευε στην αθλητική απάτη.
Τα πιο γνωστά ονόματα είναι εκείνα των ποδοσφαιριστών Κριστιάνο Ντόνι, Λουίτζι Σαρτόρ και Αλεσάντρο Τζαμπερίνι. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στα «σικέ» ματς, περιλαμβάνονται και τρία τουλάχιστον ματς της Α’ Εθνικής Κατηγορίας της Ιταλίας.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, αναφέρουν ότι οι ποδοσφαιριστές που είχαν δεχθεί να συνεργασθούν με το κύκλωμα των «στημένων» αγώνων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, αλλοιώνοντας τον τόνο της φωνής, προσπαθώντας να μιμηθούν εκείνη του γνωστού Ιταλού κωμικού ηθοποιού Πάολο Βιλάτζιο.
Συχνά, χρησιμοποιούνταν κάρτες κινητών τηλεφώνων που ανήκαν σε ξένες εταιρίες τηλεπικοινωνιών.
Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Τσέζαρε Πραντέλι αποφάσισε να καλέσει να παίξει με την Σκουάντρα Ατζούρα, τουλάχιστον σε έναν αγώνα, τον ποδοσφαιριστή Σιμόνε Φαρίνα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Φαρίνα, αρνήθηκε διακόσιες χιλιάδες ευρώ και την πρόταση να συνεργασθεί για το «μαγείρεμα» του τελικού αποτελέσματος του ματς που η ομάδα του, η Γκούμιο έπρεπε να παίξει με την Τσεζένα στις 30 Νοεμβρίου.
«Ευχαριστούμε τον Πραντέλι, αλλά ο παίκτης μας δεν είναι ήρωας, είναι ένας απλός, νορμάλ, ποδοσφαιριστής», τονίζει, σε ανακοινωθέν της, η διοίκηση της Γκούμπιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442