Πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η Χίος, «βούλιαξε» το Π.Φάληρο ο Ολυμπιακός
Η Χίος ήταν η νικήτρια στο πρώτο σπουδαίο παιχνίδι της χρονιάς στην Α1 πόλο ανδρών, νικώντας 5-4 τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα «άλωσε» το ΟΑΚΑ έδειξε ότι έχει το «μέταλλο» να διεκδικήσει τίτλους, αφού πήρε ένα σημαντικό «διπλό» αγωνιζόμενη χωρίς τους τραυματίες Χατζηθεοδώρου και Χατζηδάκη.
Η Χίος ήταν η νικήτρια στο πρώτο σπουδαίο παιχνίδι της χρονιάς στην Α1 πόλο ανδρών, νικώντας 5-4 τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα «άλωσε» το ΟΑΚΑ έδειξε ότι έχει το «μέταλλο» να διεκδικήσει τίτλους, αφού πήρε ένα σημαντικό «διπλό» αγωνιζόμενη χωρίς τους τραυματίες Χατζηθεοδώρου και Χατζηδάκη.
Οι νησιώτες προηγήθηκαν 5-2 στα μέσα της τρίτης περιόδου, οι «πράσινοι» επέστρεψαν και μείωσαν σε 5-4 (παρά τις απώλειες των Κοκκινάκη και Κομάντινα με τρεις ποινές), αλλά στο τέλος έχασαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.
Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές απέβαλαν για διαμαρτυρία στο τρίτο οκτάλεπτο τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο.
Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» το Παλαιό Φάληρο, το οποίο συνέτριψε με 11-0 στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 18-5 επί του ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο, διπλασίασαν πολύ εύκολα τις νίκες τους, συντρίβοντας το Παλαιό Φάληρο στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιξε εκπληκτική άμυνα, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να εκδηλώσουν παρά ελάχιστες επιθέσεις, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης πρόσθεσε ακόμη τρία γκολ στο ενεργητικό του, μετά τα εννέα της πρεμιέρας.
Να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του κολυμβητηρίου βρέθηκε η αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Μπλάνκα Χιλ, η οποία έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού.
Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε ο ΝΟ Πατρών. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννουρή επικράτησε στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου με 11-9 του Καλαμακίου και εξασφάλισε από νωρίς έξι πολύτιμους βαθμούς, που του δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της σωτηρίας. Αντίθετα, το Καλαμάκι βρίσκεται από νωρίς σε δύσκολη θέση, επιβεβαιώνοντας όσους το θεωρούσαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Πρωταγωνιστής των νικητών αυτή τη φορά ήταν ο Θανάσης Κοντάκος, που σημείωσε πέντε τέρματα.
Την πρώτη νίκη του πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας άνετα με 10-3 του Εθνικού στην Πτολεμαϊδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ως κορυφαίο τον Αμερικανό Τζέικομπ Μέρφι, ενώ αντίθετα η ομάδα του Πειραιά έδειξε και πάλι (όπως και στην πρεμιέρα με το ΝΟ Πατρών) πολλές αδυναμίες και φαίνεται πως θα έχει δύσκολο έργο για να παραμείνει στην κατηγορία.
Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο Πανιώνιος, επικρατώντας 12-7 των Χανίων στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Το ματς ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, όμως στη συνέχεια οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ στην τρίτη περίοδο και «καθάρισαν» το παιχνίδι, αφήνοντας ξανά τους νεοφώτιστους με τις θετικές εντυπώσεις (οπως και στην ήττα της πρεμιέρας από τη Βουλιαγμένη).
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Βουλιαγμένη επικράτησε 14-5 του Αργοστολίου στο κολυμβητήριο του Λαιμού και έκανε το «2 στα 2». Η ομάδα του Τεό Λοράντου «καθάρισε» το ματς στη δεύτερη περίοδο και στη συνέχεια «κατέβασε στροφές», καθώς ακολουθεί (το Σάββατο) το μεγάλο παιχνίδι με τη Χίο εκτός έδρας. Από την άλλη πλευρά, οι νεοφώτιστοι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν μπορούσαν να αποφύγουν τη δεύτερη (φυσιολογική) ήττα τους.