Την πρώτη του προπόνηση εν όψει της νέας χρονιάς έκανε την Δευτέρα στο
«Κλεάνθης Βικελίδης» η ομάδα του Άρη. Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να
μην είναι ανοιχτή, αλλά και μέσα από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστές,
κατέστη σαφές ότι οι «κίτρινοι» θα βαδίσουν με χαμηλούς τόνους, αλλά
και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν. Τέσσερις ακόμη μεταγραφικές
κινήσεις αναμένονται σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντη.
Την πρώτη του προπόνηση εν όψει της νέας χρονιάς έκανε την Δευτέρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ομάδα του Άρη. Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην είναι ανοιχτή, αλλά και μέσα από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστές, κατέστη σαφές ότι οι «κίτρινοι» θα βαδίσουν με χαμηλούς τόνους, αλλά και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν. Τέσσερις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις αναμένονται σύμφωνα με τον Γιάννη Κόντη.
«Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου υπάρχουν αρκετές ανακατατάξεις. Είναι μια κρίσιμη εποχή γιατί θεωρώ ότι τώρα χτίζονται τα πάντα. Θα κάνουμε μια προπόνηση και την Τρίτη και μετά θα πάμε στην Αυστρία. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι το πιο κρίσιμο σημείο για να χτίσεις αγωνιστική ταυτότητα, νοοτροπία και ηθικό. Αυτό συνήθως φαίνεται και από τα λόγια μου στους καινούργιους ποδοσφαιριστές, στους οποίους εύχομαι καλή τύχη. Από την δική τους τύχη εξαρτάται και η δική μου. Για μένα το κλειδί είναι η προετοιμασία. Χαρούμενοι που ξαναπιάνουμε δουλειά, είναι φανερό ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μια καλή χρονιά, λείπουν ασφαλώς κάποια κομμάτια στο παζλ, για να οριοθετήσουμε τι θα κάνει η ομάδα», είπε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε»
«Η κεντρική ιδέα είναι ότι από την αρχή πρέπει να είμαστε μέσα στους στόχους. Στην διάρκεια της προετοιμασίας θα δούμε πάντως το πώς μεγαλώνει η ομάδα, πώς πρέπει να κινηθούμε αλλά και πού μπορούμε να βασιστούμε. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία, αλλά είναι όλοι σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε».
«Έχει ελπίδες η Ελλάδα κόντρα στην Αργεντινή»
Ο Κούπερ -ως Αργεντινός- ρωτήθηκε και για τον αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή: «Για εμένα το πιο ιδιαίτερο είναι η προπόνηση με την ομάδα μου. Περιμένω να δω πάντως ένας περίπλοκο παιχνίδι και θεωρώ ότι η Αργεντινή έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του Μαραντόνα, που θα προσπαθήσει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και φυσικά από την απόδοση αυτών που θα καλύψουν τους βασικούς. Η Ελλάδα έχει ελπίδες, αλλά είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι».
Κόντης: «Μέχρι τέσσερις μεταγραφές»
Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν περισσότερες από τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις. «Η χρονιά αρχίζει νωρίτερα απ’ ότι έχουμε συνηθίσει λόγω των υποχρεώσεων μας στο Europa Leauge. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά βάσει των στόχων που θέλουμε και των παικτών που θα αποκτηθούν. Θα θέλαμε η πρώτη προπόνηση να ήταν με κόσμο, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεπίσημη προπόνηση και είπαμε να μην είναι ανοιχτή για τον κόσμο, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις. Θα αποκτηθούν ορισμένοι παίκτες που θα πλαισιώσουν αυτούς που παρέμειναν και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πλήρης στον βαθμό που θέλει ο προπονητής. Δεν θα αποκτηθούν πάντως περισσότεροι από τέσσερις παίκτες».
Κόκε: «Χρειαζόμαστε έναν τίτλο»
Ο Σέρχιο Κόκε αρχικά αναφέρθηκε στα όνειρα και τις προσδοκίες της επόμενης χρονιάς. «Τα όνειρα και οι στόχοι παραμένουν πάντα υψηλοί. Κάθε χρόνο φτάνουμε κοντά στο να υλοποιούμε στόχους, αλλά η ομάδα χρειάζεται και δικαιούται έναν τίτλο και αναφέρομαι στο Κύπελλο Ελλάδος. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι πάντα δίπλα μας, θα κοιτάξουμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χαρές στον κόσμο», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα.
«Απαιτούμε από τους εαυτούς μας να έχουμε υψηλούς στόχους. Θα μας κατευθύνει ένας σοβαρός και πολύ καλός προπονητής, στην ομάδα διατηρήθηκε ο ίδιος κορμός ενώ αποκτήθηκαν και πολύ καλοί παίκτες,. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται. Εύχομαι καλή τύχη στους παίκτες που αποκτήθηκαν, είναι καλοί ποδοσφαιριστές κι εμείς έχουμε την ευθύνη να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν», είπε.
Νέτο: «Στόχος το κύπελλο και διάκριση στο πρωτάθλημα»
Ο Ντάρσι Νέτο αναφέρθηκε στη διάθεση των παικτών λέγοντας ότι «εμείς οι παλιοί έχουμε μεγάλη όρεξη για να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Έγιναν καλές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο, ενώ έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε και με έναν πολύ σοβαρό προπονητή. Περιμένουμε από τους οπαδούς μας να σταθούν δίπλα μας και να μοιραστούμε χαρές. Προσωπικά νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία νικητή, να στηριχθεί στη προπόνηση αλλά και στο πολύ τρέξιμο».
Σε ερώτηση σχετική με τον 29χρονο Βραζιλιάνο Μίσελ που αποκτήθηκε προ ημερών, ο Νέτο απάντησε ότι «τον γνωρίζω σαν ποδοσφαιριστή, αλλά έχω καιρό να τον παρακολουθήσω. Τον ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι που τον επέλεξαν». Σε ερώτηση σχετική με τους στόχους, ο Νέτο μίλησε για το Κύπελλο Ελλάδος. «Αν κοιτάξετε στα μεγάλα πρωταθλήματα, υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν κάτι. Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε υποσχέσεις, από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις περσινές. Η ομάδα έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς, στόχος είναι το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και να διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες μας αναλογούν στο πρωτάθλημα για όσο το δυνατόν πιο ψηλά».
Να σημειωθεί τέλος ότι στις προπονήσεις μετέχει και ο 23χρονος Καμερουνέζος αριστερός μεσοεπιθετικός Τούνγου Εν Σόμπα, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Αλγερίας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα δοκιμαστεί επί αυστριακού εδάφους και αναλόγως θα αποφασιστεί για το αν θα αποκτηθεί.