Το Μουσείο Μπενάκη ταξιδεύει στα «Αδυτα του Σύμπαντος»
Εκλαϊκευμένες ομιλίες, προβολές, συναυλία και έκθεση με αντίγραφο του διαστημικού σκάφους Cassini, το οποίο μελετά το σύστημα του Κρόνου, περιλαμβάνει η εκδήλωση Ταξίδι στα Αδυτα του Σύμπαντος, που πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Εκλαϊκευμένες ομιλίες, προβολές, συναυλία και έκθεση με αντίγραφο του διαστημικού σκάφους Cassini, που μελετά το σύστημα του Κρόνου, περιλαμβάνει η εκδήλωση Ταξίδι στα Αδυτα του Σύμπαντος, που πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Η εκδήλωση, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 11 μμ με ελεύθερη είσοδο, οργανώνεται από την αστροφυσικό Ελένη Χατζηχρήστου και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Στο πρώτο μέρος (6μμ-9μμ), επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ζαν-Πιέρ Λεμπρετόν, Αρθουρ Μίλερ, Φιορέλα Λαβάντο, Γιάννης Μπιτσάκης) δίνουν παρουσιάσεις με θέματα Από τη Γη στο Ηλιακό Σύστημα, Στο Χωνευτήρι της Φύσης, Ταξίδι Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους, Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ένας Αρχαίος Αστρονομικός Υπολογιστής που δεν Ήρθε από το Διάστημα.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (9μμ-10.30μμ) εξερευνά τη σχέση της Αστρονομίας με την Τέχνη και περιλαμβάνει συναυλία για δύο πιάνα (Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Λητώ Θώμου)με παράλληλη προβολή σε γιγαντοοθόνη οπτικών εφέ βασισμένων σε εικόνες του Σύμπαντος. Ακολουθεί η προβολή της ταινίας Titan–A Place Like Home, βραβευμένης στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών (Αθήνα 2008).
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, της Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009 και του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Ο Σπυρίδων Περεσιάδης (1854–1918) ήταν σημαντικός Έλληνας θεατρικός συγγραφέας της ύστερης περιόδου του 19ου αιώνα, γνωστός για την ικανότητά του να συνδυάζει την ηθογραφία με τον λυρισμό, όπως στο έργο «Ο Μαγεμένος Βοσκός».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας