Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση Siemens, ζητά ο ΛΑΟΣ
Αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Απόστολο Σταύρου, για κλήση σε ακρόαση νυν και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens Ελλάδας εξέφρασε μέσω επιστολής του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης.
Αίτημα προς τον πρόεδρο τηςΕπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Απόστολο Σταύρου,για κλήση σε ακρόαση νυν και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens Ελλάδαςεξέφρασε μέσω επιστολής του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του, αναφέρει ότι το «σκάνδαλο Siemens» ταλανίζει επί μήνες τον πολιτικό κόσμο της χώρας και απασχολεί σε καθημερινή βάση τους Έλληνες.
«Η συγκεκριμένη υπόθεση εγείρει σοβαρότατα ζητήματα ηθικής τάξης και πολιτικής ευθύνης, καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν συνδέονται ευθέως με έλλειψη διαφάνειας κατά τη σύναψη συμβάσεων που αφορούν έργα και προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου.
»Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως, σύμφωνα με τα άρθρα 41Α, παρ. 4 και 43Α παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, κληθούν σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το ταχύτερο δυνατόν, οι κ.κ. 1) Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην Γενικός Διευθυντής της «SIEMENS -HELLAS», 2) Ρούντολφ Φίσσερ, νυν Γενικός Διευθυντής, 3) Πέτερ – Γιοχάνες MILDE, Πρόεδρος ΔΣ, 4) Θεόδωρος Στράτος, μέλος του ΔΣ, 5) Μαγδαληνή Καπότη – Ταζεδάκη, μέλος του ΔΣ, 6) Πέτρος Τζαννετάκης, μέλος του ΔΣ, 7) Δενδρινός Διονύσιος, διευθυντικό στέλεχος, που χειρίστηκε για λογαριασμό της εταιρείας το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, 8) Αικατερινίδη Ζωή, διευθυντικό στέλεχος, και 9) Παναγιωτίδης Διονύσιος, διευθυντικό στέλεχος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πλεύρης.