Στην Ερμούπολη Σύρου από 26 Μαΐου το 2ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας
Επτά ταινίες μικρού μήκους, συναυλίες τζαζ, αναδρομικές εκθέσεις, ανάγνωση διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας και έργα ζωγραφικής περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας, που ξεκινά στις 26 Μαΐου στην Ερμούπολη της Σύρου.
Επτά ταινίες μικρού μήκους, συναυλίες τζαζ, αναδρομικές εκθέσεις, ανάγνωση διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας και έργα ζωγραφικής περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας, που ξεκινά στις 26 Μαΐου στην Ερμούπολη της Σύρου.
Η πρεμιέρα θα γίνει με τα εγκαίνια δύο εκθέσεων. Η πρώτη τιτλοφορείται Διαπλανητική Ζωολογία και περιλαμβάνει έργα πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η δεύτερη είναι η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Τζαβάρα με τίτλο Deep Space.
Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται η προβολή επτά ταινιών μικρού μήκους, συναυλίες τζαζ με το τρίο Out to Lunch και τους DrogAteck, μίνι αναδρομική έκθεση για το ελληνικό εξώφυλλο περιοδικών επιστημονικής φαντασίας, από τη δεκαετία του 60 ως τις μέρες μας, καθώς και ομαδική ανάγνωση πολύ μικρών διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας, με συμμετοχές απ όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, θα δοθεί χορευτική παράσταση από την ομάδα «Ακροποδητί», ενώ οργανώνεται στρογγυλό τραπέζι με τους συγγραφείς Δημήτρη Φύσσα (Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος) και Θανάση Βέμπο (Επέτειος).
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας