Έως και έξι ώρες την ημέρα περνά μπροστά στην τηλεόραση το 86% των νηπίων στη Βρετανία
Το 86% των νηπίων στη Βρετανία περνά έξι ώρες κάθε μέρα καθηλωμένο μπροστά στη μικρή οθόνη. Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο.
Τα νήπια στη Βρετανία ηλικίας -έως έξι ετών- σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% περνούν το 1/4 της ημέρας τους παρακολουθώντας τηλεόραση, ενώ το 33% των παιδιών κάτω των τεσσάρων ετών έχει τηλεοπτικό δέκτη μέσα στο δωμάτιό του.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, κατά την οποία ερωτήθηκαν 750 γονείς για τις δραστηριότητες των παιδιών τους, το 86% των νηπίων βρίσκονται καθηλωμένα μπροστά στη μικρή οθόνη μέχρι και έξι ώρες ημερησίως.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες, αφότου ο γενικός επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Ντέιβοντ Μπελ παραπονέθηκε για την ανικανότητα των παιδιών να επικοινωνούν.
Οι γονείς, κατάγγειλε ο ίδιος, προτιμούν να ησυχάζουν από τα παιδιά τους βάζοντάς τα να παρακολουθούν τηλεόραση αντί να κάθονται και να μιλούν ή να παίζουν μαζί τους.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.