Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ (19:00 - MEGA News) την ισπανική Εστουδιάντες για τη φάση των «16» του Eurocup γυναικών, με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση.
Στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις επιστρέφει την Πέμπτη (22/1) η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στις 19:00, σε μετάδοση από το MEGA News, οι «ερυθρόλευκες» υποδέχονται την ισπανική Εστουδιάντες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη δεύτερη «μάχη» της φάσης των «16» του EuroCup, με στόχο φυσικά να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στη φάση των «8» της διοργάνωσης
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός νίκησε 86-85 την Εστουδιάντες στην Μαδρίτη.
Η τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Φρόσω Δρακάκη, ανέφερε τα εξής για το ματς: «Μπροστά μας έχουμε μία τεράστια πρόκληση: να προκριθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του EuroCup. Η Εστουδιάντες είναι μια ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, από το οποίο παίρνει πολλούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση και τρέχει πολύ καλά το γήπεδο. Πρέπει να τους περιορίσουμε τα ελεύθερα σουτ και στην επίθεση να έχουμε ροή, να εστιάσουμε στις αδυναμίες που έχουν ως ομάδα. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Με τον κόσμο στο πλευρό μας, να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....