Επισκευάζεται κτίριο-τοπόσημο στο Γαλαξίδι
Εντάχθηκε σε χρηματοδότηση η επισκευή του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου.
Ένα σημαντικό έργο για το Γαλαξίδι, αυτός της επισκευής του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου, μετά την εκπόνηση των μελετών περνά στο επόμενο στάδιο, καθώς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός υπέγραψε την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του δήμου Δελφών, το έργο με τίτλο «Αποπεράτωση του κτιρίου, εργασίες διαρρύθμισης, στατική ενίσχυση και διαμόρφωση χώρου για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή διώροφου κτίσματος (πρώην Ναυτικός Όμιλος) στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου Δήμου Δελφών» εντάχθηκε στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-25», με ποσό χρηματοδότησης 535.000,00 ευρώ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στατικής ενίσχυσης, ενεργειακής αναβάθμισης και αισθητικής ανάδειξης του κτιρίου, καθώς και εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου, έτσι ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.
Τοπόσημο της περιοχής
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε «Ένα σημαντικό έργο για το Γαλαξίδι περνά στο επόμενο στάδιο, το οποίο και θα οδηγήσει στην υλοποίησή του», σημειώνει ο κ. Ταγκαλής, τονίζοντας παράλληλα πως το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου, λόγω της ιδιαίτερης θέσης του καθίσταται τοπόσημο της περιοχής, συνυφασμένο με τις μνήμες μίας άλλης εποχής, η οποία διατηρείται ακόμα και σήμερα στο Γαλαξίδι, άρρηκτα συνδεδεμένη πλέον με τη νεότερη ιστορία του τόπου.
*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010947379580
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442