Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερος Δήμος της χώρας ο Δήμος Δελφών στην Πολιτική Προστασία

Δεύτερος Δήμος της χώρας ο Δήμος Δελφών στην Πολιτική Προστασία

Π. Ταγκαλής: «Η Πολιτική Προστασία μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις»,

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δήμος Δελφών, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, όπως προκύπτει από την έκθεση των Επιθεωρητών και αφορά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, της προετοιμασίας αλλά και του βαθμού ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έλεγχος στους 332 Δήμους όλης της χώρας, από Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αντικείμενο την υλοποίηση ή μη ενεργειών, ως προς την εφαρμογή και τήρηση των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις υποχρεώσεων, που έχουν ως στόχο την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων.

Τι λήφθηκε υπόψη

Ο έλεγχος διενεργήθηκε με μέριμνα και συνεργασία του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χαρίλαου Αγαπητού και αφορούσε έτη της προηγούμενης Δημοτικής θητείας, ενώ εστίασε στα σχέδια Ιόλαος (αντιμετώπιση πυρκαγιών), Δάρδανος (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων), Βορέας (αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού) και Εγκέλαδος (αντιμετώπιση σεισμών). Σύμφωνα με τα δεδομένα του Δήμου Δελφών στους τομείς πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και βραχείας αποκατάστασης των συνεπειών, ο Δήμος Δελφών με μέσο όρο υλοποίησης το 83%, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των 332 Δήμων της χώρας και την πρώτη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν, αιρετούς και υπαλλήλους, ώστε το σύνολο των δεδομένων του Δήμου που ελέγχθησαν να οδηγήσουν στην εν λόγω επίδοση. «Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ενώ η κλιματική αλλαγή είναι σε εξέλιξη, είναι αυτή της θωράκισης του τομέα Πολιτικής Προστασίας, η οποία αφορά την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών, αλλά και το περιβάλλον. Ο Δήμος Δελφών ήταν και συνεχίζει να είναι άρτια προετοιμασμένος για κάθε συνθήκη, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024