Γερμανία: Αναστάτωση στις πτήσεις λόγω drone στο αεροδρόμιο της Βρέμης
Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Βρέμης διακόπηκε για περίπου μία ώρα όταν εντοπίστηκε drone να πετά σε περιοχή γειτνιάζουσα του αερολιμένα.
Ο εντοπισμός drone κοντά στο αεροδρόμιο της Βρέμης προκάλεσε χθες Κυριακή για περίπου μία ώρα αναστάτωση στο πτητικό πρόγραμμα (στη φωτογραφία αρχείου από το Χ, επάνω, το αεροδρόμιο της Βρέμης).
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κατέστη εφικτό να αναγνωριστεί η προέλευση ή ο χειριστής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Με τον εντοπισμό του drone, δόθηκε εντολή να ανασταλούν αμέσως όλες οι απογειώσεις και προσγειώσεις
Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Βρέμης διακόπηκε από τις 20:30 έως τις 21:22 (ώρες Ελλάδας), όταν εντοπίστηκε drone να πετά σε περιοχή γειτνιάζουσα του αεροδρομίου.
Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλε άμεσα όλες τις απογειώσεις και προσγειώσεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον μια πτήση να καθυστερήσει και άλλη μία να εκτραπεί και να προσγειωθεί τελικά στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Προ ημερών στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου ανεστάλησαν για δύο ώρες όλες οι πτήσεις, λόγω του εντοπισμού drone στην περιοχή.
Τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν δύο παρόμοια επεισόδια στο Μόναχο, τα οποία προκάλεσαν επί ώρες χάος στον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα της Γερμανίας.
Καταρρίψεις
Τα drones αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια, ιδιαίτερα κοντά σε αεροδρόμια και στη Γερμανία απαγορεύονται σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από τα αυτά, καθώς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις.
Τα περιστατικά με τον εντοπισμό drones κοντά σε γερμανικά αεροδρόμια έχουν το τελευταίο διάστημα πυκνώσει ιδιαίτερα και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού κέντρου συντονισμού της αντιμετώπισής τους, ενώ πλέον εξουσιοδότησε την αστυνομία να τα καταρρίπτει αν απαιτείται.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Πυροβολισμοί στην παραλία Bondi της Αυστραλίας: Δύο άντρες υπό κράτηση και πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442